GERAARDSBERGEN - Knallende fuif sluit MEGA-project af.

C21

GERAARDSBERGEN - Knallende fuif sluit MEGA-project af.

Dsc_0158
Ingezonden foto
 

Vrijdag gingen de zesdejaars van de basisscholen van Geraardsbergen en Lierde volledig uit de bol tijdens de MEGA-fuif.  Deze fuif is traditioneel de afsluiter van het MEGA lessenpakket dat alle leerlingen uit het 6de leerjaar in Geraardsbergen en Lierde krijgen.

M.E.G.A. staat voor Mijn Eigen Goed Antwoord. Tijdens het schooljaar krijgen de leerlingen en hun ouders informatie over verschillende veiligheidsthema’s.  Door het trainen van de sociale vaardigheden van de kinderen leren ze een eigen goed antwoord te formuleren op dilemma’s waarmee ze te maken kunnen krijgen bij de overgang naar het secundair onderwijs.

Op het grondgebied van politiezone Geraardsbergen – Lierde is er een heus MEGA team aan het werk.  Medewerkers van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), de lokale politie, de NMBS, de scholen, PISAD, de stad Geraardsbergen en de gemeente Lierde bundelen de krachten.

“Door in partnerschap te werken, slagen we er dit jaar voor de 18e keer op rij in een sterk concept te ontwikkelen, op maat van de kinderen”, aldus korpschef Jurgen De Landsheer.

“De meerwaarde van het project blijkt uit een bevraging door PISAD (Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor de Aanpak van Druggebruik): het project zorgt bij de leerlingen en hun voor aandacht en kennis van de problematiek van het middelengebruik” weet burgemeester Guido De Padt, tevens voorzitter van de Raad van Advies van PISAD.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief