Padstappers GERAARDSBERGEN - Bosrijk wandelen in de omgeving van de Bosberg

C21

Padstappers GERAARDSBERGEN - Bosrijk wandelen in de omgeving van de Bosberg

Padstappers

Op zaterdag 1 augustus wordt het wandelen in de bosrijke omgeving van de “Bosberg”. Deze helling wordt één van de hoogtepunten van de tocht. Deze keer geen beklimming langs nijdige kasseien, maar klimwerk in de rust en stilte van de bossen eromheen.

Er kan worden gestart vanuit BKO Onkerzele in de Kampstraat tussen 7u en 15u, voor de afstanden 7 – 10 – 12 – 16 – 22 – 26 en 32 km, en voor de 50km is de start voorzien tussen 6u en 9u.

De binnenkoer van het Vlaams Kennis– en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu “De Helix” zorgt dan weer voor een rustpauze in de wandeling. Even genieten van een lekker drankje, een stevige boterham of een BBQ-worst, het kan allemaal. Wie er tijd wil voor uittrekken kan een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het centrum. Speciaal voor deze wandeling zetten ze hun deuren wagenwijd open en kan men alles gratis bezoeken.

Verder zijn er natuurlijk de vele veld- en voetwegen die onze streek nog rijk zijn. Hier en daar soms lang vergeten, op andere plaatsen opnieuw veel gebruikt. Wie 16 km en meer wandelt krijgt Grimminge onder de voeten geschoven. Mooie stukken natuur met af en toe wat klimwerk zorgen voor een mooie aanloop voor de langste afstand. Na de Helix gaat het voor hen richting Nieuwenhove, een uithoek van Geraardsbergen. Het wordt wandelen langs het nieuwe knooppuntennetwerk met hier en daar prachtige doorsteken.

Het motto van de Padstappers blijft gelijk, of je nu 7, 10 of meer kilometers wandelt, elke afstand wordt verwend met heel veel natuur. Het gebruik van de vele voet– en veldwegen is daar niet vreemd aan. De Vlaamse Ardennen op zijn best, lijkt ons de juiste leuze. Af en toe een kleine klim en eens boven, wat verpozen zodat het lichaam terug tot rust kan komen om de tocht verder te zetten.

Wie van lange afstandsuitdagingen houdt, is hier aan het juiste adres. De Oost-Vlaamse biergordel combineert mooie wandelingen met een heerlijk biertje. Voor elke 50 km wandelaar is er daarom onderweg gratis Tongerlo voorzien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief