Vijfdejaars KA GERAARDSBERGEN volgen wetenschapsshow en workshops aan de VUB

C21

Vijfdejaars KA GERAARDSBERGEN volgen wetenschapsshow en workshops aan de VUB

Editiepajot_ingezonden_vijfdejaars_ka_geraardsbergen_volgen_wetenschapsshow_en_workshops_aan_de__vub
 

Onlangs konden de wetenschapsleerlingen van het vijfde jaar (5WW, 5MW, 5EW en 5LW) zich even een student voelen aan de Vrije Universiteit van Brussel. In de voormiddag waanden ze zich echte onderzoekers toen ze konden proeven van verschillende labtechnieken in drie boeiende workshops. In de workshop over ‘Extractie van cafeïne uit thee en energiedrank’ hebben de leerlingen zelf een neuroactieve alkaloïde, namelijk cafeïne, geïsoleerd uit thee en uit een energiedrank.

 

In de tweede workshop ‘CSI-plant’ ontdekten de leerlingen hoe het activeren van genactiviteit in planten in beeld kan worden gebracht. In de derde workshop ‘Micro-organismen: vriend en vijand’ werden de leerlingen dan weer geïntroduceerd in de wondere wereld van de micro-organismen.

 

Na de maaltijd in het studentenrestaurant trokken de leerlingen naar de aula voor de wetenschapsshow : ‘Fotonica : de technologie van het licht’. In deze show kwamen de leerlingen meer te weten over licht. Fotonica is niet meer weg te denken uit tal van technische systemen (denk aan lasers, zonnecellen, LED-verlichting,…). Bij de show konden de leerlingen helpen bij experimenten. De quiz, als rode draad door de show, ervaarden de leerlingen als een echte uitdaging. De antwoorden werden telkens met hun gsm per sms verstuurd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief