Padstappers GERAARDSBERGEN organiseren Wafelentocht

C21

Padstappers GERAARDSBERGEN organiseren Wafelentocht

Editiepajot_jimmy_godaert_padstappers_geraardsbergen_organiseren_wafelentocht
 

Op woensdag 9 december staan de Padstappers klaar voor hun laatste wandeltocht van 2015. Hun Wafelentocht is al aan de achtste editie toe en heeft intussen zijn plaats verworven in het wandelmilieu. De ter plaatse vers gebakken wafel, die gratis aan elke ingeschreven wandelaar wordt aangeboden, is daar allicht niet vreemd aan.

 

De Padstappers Geraardsbergen staan borg voor zorgvuldig uitgepijlde omlopen. Ze leiden de wandelaar langs een aaneenschakeling van diverse paadjes en wegeltjes in de omgeving van het stadcentrum. De organisatie is deze keer dan ook uniek, 3 verschillende lussen vanuit één centraal punt geven verschillende wandelmogelijkheden. Door combinatie van de basislussen van 5, 7 en 8 km kan men niet enkel deze basisafstanden wandelen, maar ook 12, 14, 16 en 20 km. De wandelaar kan zo gebruik maken van de rustpauze tussen twee lussen om in de ruime startzaal de aangeboden wafel te verorberen en even uit te blazen.

 

Noteer alvast dat dit geen zoveelste betonwandeling is, maar een natuurwandeling pur sang, zoals u ze bij de Padstappers gewoon bent. De kortste afstand heeft een volledig verhard parcours, maar is zeker en vast de moeite waard. Voor de andere lussen werd resoluut gekozen voor natuur, zodat bij nat weer aangepast schoeisel is aangewezen. Het is alom bekend dat veld- en voetwegen en lang verloren gewaande paadjes steeds opnieuw opgezocht en gebruikt worden. Wie ooit bij de Padstappers wandelde, ontdekte ongetwijfeld opnieuw paadjes uit lang vervlogen tijden.

 

Vertrek en aankomst zijn voorzien in het Jeugdcentrum “De Spiraal”, Zakkaai 29,  Geraardsbergen. Wie met de trein wenst te komen, bereikt de startlocatie na zo’n 10 minuten wandelen. Wie met de auto komt, kan gebruik maken van de diverse parkings aan de rand van de stad.

 

Inschrijving bedraagt €1,50. Leden van een erkende wandelvereniging betalen €1,10. Starten kan vrij tussen 8u en 15u – aankomen, kan tot 18u.

 

Voor meer info: www.padstappers.be of info@padstappers.be of  0479/41 09 20 (Kurt Martens).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief