GERAARDSBERGse cultuurprijzen uitgereikt

C21

GERAARDSBERGse cultuurprijzen uitgereikt

Editiepajot_jimmy_godaert_geraardsbergse_cultuurprijzen_uitgereikt
 

Kunst en cultuur brengen mensen samen en doen de stad leven. Daarom organiseert de stad Geraardsbergen in samenwerking met de Cultuurraad de Cultuurprijs Geraardsbergen. Deze werd in de theaterzaal van de Kunstacademie voor de tweede maal uitgereikt en wel in drie categorieën: de individuele cultuurprijs, de prijs voor de vereniging en de prijs voor de cultuurvrijwilliger.

 

 Daar waar vorig jaar de verenigingen voor podiumkunsten in de prijzen vielen, was het dit jaar de beurt aan de socio-culturele verenigingen. De vele vrijwilligers van Ziekenzorg ZarGoef zetten zich met hart en ziel in om het sociaal isolement van langdurig zieken te doorbreken en ze te steunen in hun leven met een chronische ziekte. Voor hun gedrevenheid en inzet ontvingen zij de cultuurprijs voor de vereniging.

 

Voor de Individuele Cultuurprijs kwamen twee Geraardsbergse kleppers in aanmerking. Luc Bal, organisator van o.a. het alom gekende en internationaal gerenommeerde Hooghuysfestival voor Draaiorgels moest zeer nipt de duimen leggen voor Liesbeth Punnewaert. Deze lerares en creatief agoge ontving de Individuele Cultuurprijs omwille van haar vele cultuur-educatieve projecten, waarbij ze de geschiedenis en het erfgoed van de stad op een creatieve en aanschouwelijke manier tot leven brengt voor en met de schoolgaande jeugd in Geraardsbergen.

 

Tot slot ging Jeroen Durez aan de haal met de Ccltuurprijs voor de vrijwilliger. Hij won het nipt van Lynn De Sutter. Beide Geraardsbergenaars zijn geen onbekenden in de culturele kringen, en in hun vakgebied hebben ze er elk al een goedgevulde en lange carrière op zitten. Jeroen werd gelauwerd omwille van zijn vrijwillige inzet en ondersteuning van talrijke organisaties en verenigingen, en omdat hij geen kans onbenut laat om Geraardsbergen positief in de kijker te zetten op de populaire radiozender Studio Brussel waar hij geluidstechnicus is.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief