GERAARDSBERGEN - Bekendste Mattentaartenverkoper, Olav Geerts, stapt uit de stiel

C21

GERAARDSBERGEN - Bekendste Mattentaartenverkoper, Olav Geerts, stapt uit de stiel

Editiepajot_jimmy_godaert_bekendste_mattentaartenverkoper__olav_geerts__stapt_uit_de_stiel
 

Olav Geerts, de bekendste Mattentaartenverkoper uit Geraardsbergen stapt na 30 jaar uit de stiel en laat zijn Mattentaartenhuis aan zijn zoon Ewoud over.

 

Olav “Lafken” Geerts startte in 1973 als zelfstandig café-uitbater van ‘De Drei Durkisj’ (De Drie Deurtjes) in de Gasthuisstraat in Geraardsbergen. Een legendarisch café waar heel wat bekende artiesten zoals Plastic Bertrand, Urbanus en Walter De Buck over de vloer kwamen. Elf jaar later in 1984, besloot hij een nieuwe weg in te slaan, en trok hij naar de Brugstraat waar hij ‘Olav’s Mattentaartenhuis’ opende. Een keuze die hij zich nooit beklaagd heeft.

 

“Ik wordt nu 65 jaar en na 43 jaar als zelfstandige en 30 jaar hier in het Mattentaartenhuis, is het tijd om het iets rustiger aan te doen” zegt Olav. “Mijn zoon die het aanpalende koffiehuis ‘De Erfzonde’ uitbaat, zal de fakkel vanaf januari overnemen. Ik zal wel achter de schermen een handje blijven toesteken” voegt Olav er aan toe.

 

Niet alleen was Olav pleitbezorger van de Geraardsbergse Mattentaart maar ook van het Geraardsbergse Manneken-Pis. In ’84 stond Geerts mee aan de wieg bij de oprichting van ‘De Broederschap van het Geraardsbergse Manneken Pis’, een vereniniging die het oudste plassende ventje van België wereldwijd promoot. Sinds 2000 tot op heden, is hij voorzitter van de orde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief