GERAARDSBERGEN - Reuzengilde vierde succesvol werkingsjaar

C21

GERAARDSBERGEN - Reuzengilde vierde succesvol werkingsjaar

Editiepajot_jimmy_godaert_reuzengilde_vierde_succesvol__werkingsjaar_
 
Editiepajot_jimmy_godaert_reuzengilde_vierde_succesvol__werkingsjaar1_

In zaal De kat in Ophasselt werd het glas geheven op het voorbije werkingsjaar van de Geraardsbergse Reuzengilde. In zijn speech dankte voorzitter Germain Duhau het stadsbestuur voor de steun die de vereniging krijgt.  De reuzengilde krijgt dit jaar ook  het statuut van VZW aangemeten.

 

Ondervoorzitter Robin Ronsijn had het over de talrijke activiteiten waar de gilde vorig jaar aan deelnam en gaf een korte schets van wat er in 2016 op het programma staat. De twee topevenementen voor Geraardsbergen waren het huwelijk van reus Goliath en reuzin Gerarda en de reuzenstoet tijdens het 10de Internationaal Hooghuysfestival. Ook deelnames aan verschillende nationale optochten en de deelname aan de 21ste juliviering werden aangehaald.

 

De Burgemeester, Guido De Padt, benadrukte hoe belangrijk dergelijke verenigingen zijn voor de toeristische uitstraling van de stad. Ook werd de eerste en jongste  vrouwelijke reuzendraagster (13 jaar) Amy Moerman, die kinneke Baba draagt, door schepen Kristin Vangeyte in de bloemetjes gezet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief