GERAARDSBERGEN - Dorpsraden zetten het nieuwe jaar in met gezellige samenkomsten

C21

GERAARDSBERGEN - Dorpsraden zetten het nieuwe jaar in met gezellige samenkomsten

Editiepajot_jimmy_godaert_dorpsraden_zetten_het_nieuwe_jaar_in_met_gezellige_samenkomsten
 

Vorig weekend hielden verschillend dorpsraden hun Nieuwjaarsdrink. Waarbeke stak de loef af met een gezellige drink in zaal Lobo in Waarbeke. Voorzitter Dirk Van Langenhove benadrukte in zijn speech dat de dorpsraad toch heel actief is. Voor 2016 staan er 8 activitieiten op het programma.

 

In Idegem organiseerde de lokale dorpsraad een gezellig samenzijn in zaal De Crone, waarbij Marc Van Snick in extra in de bloemetjes gezet werd. Marc staat gedurende het ganse jaar in voor het opruimen van zwerfvuil in de deelgemeente en dit zonder daar enige euro voor te vragen.

 

In Schendelbeke ging het samenzijn door in het lokale buurthuis. Naast de jaarlijkse activiteiten gaat de lokale dorpsraad onder het motto “ Schendelbeke Dendert voort” deelnemen aan een project van de Koning Boudewijnstichting.

 

Ook in Zandbergen zat de zaal van het Denderhof barstensvol, wat volgens voorzitter Andy Van Bellingen toch aantoont dat dorpsraden nuttig zijn voor het sociale leven in een dorp. Zo waren ook de samenkomsten in Nederboelare en Moerbeke, waar ook het glas gegeven werd op het nieuwe jaar, een succes.

 

Buiten het organiseren van vele socio-culturele activiteiten houden de dorpsraden zich ook bezig met de leefbaarheid van het dorp en de verkeersproblematiek. Burgemeester Guido De Padt die aan de wieg stond van de dorpsraden en participatiegedachte is zeer tevreden met de werking van de raden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief