GERAARDSBERGEN - De Processie van Plaisance is opgenomen in de inventaris van het Vlaams immaterieel cultureel erfgoed

C21

GERAARDSBERGEN - De Processie van Plaisance is opgenomen in de inventaris van het Vlaams immaterieel cultureel erfgoed

Editiepajot_jimmy_godaert_de_processie_van_plaisance_is_opgenomen_in_de_inventaris_van_het_vlaams_immaterieel_cultureel_erfgoed_
 

Minister van Cultuur Sven Gatz heeft de Geraardsberse Processie van Plaisance opgenomen in de inventaris van het Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. Een blijk van erkenning voor de vijfhonderd jaar oude optocht waar folklore en religie hand in hand gaan. Het begon allemaal in 1515 met de overbrenging van de relieken van Sint-Bartholomeus vanuit Sint-Martens-Lierde naar de gelijknamige kerk in Geraardsbergen.

 

Naast de Processie van Plaisance werd ook het dubbelfeest van Krakelingen en Tonnekensbrand door Vlaanderen op de erfgoedlijst geplaatst en er volgde een Unesco herkenning. Vorig jaar nog was er de ook algemene erkenning van de Vlaamse reuzentraditie en er is de mattentaart die het Europees label als erkend streekproduct behaalde .

 

Nu kan de  volgende stap worden ingezet en dat is het behalen van een erkenning door Unesco durft schepen van cultuur en toerisme Kristin Vangeyte luidop te dromen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief