GERAARDSBERGEN werpt nieuw ledlicht op centrumstraten

C21

GERAARDSBERGEN werpt nieuw ledlicht op centrumstraten

Editiepajot_ingezonden_eandis_waldo_3_ov_2016_01_12
Ingezonden foto: Schepen Erwin Franceus met de Eandis relatiebeheerder Ir.Waldo Vandendriessche

In opdracht van het stadsbestuur is Eandis bezig met een belangrijke vernieuwingsoperatie aan de openbare verlichting in het stadscentrum van Geraardsbergen. 

In de Oudenaardestraat, Grotestraat en Brugstraat wordt de oude verlichting verwijderd en vervangen door energiezuinige ledverlichting op de gevels. 

 

“De oude verlichting in de centrumstraten verbruikte bijzonder veel elektriciteit. Bovendien waren de armaturen, de verlichtingsbollen op een lantaarnpaal of op een gevel verouderd en werden ze niet langer ondersteund door de leverancier” aldus de schepen van openbare werken Erwin Franceus.

 

Na overleg met Eandis besloot het stadsbestuur de oude verlichting integraal te verwijderen en te vervangen door nieuwe ledarmaturen (51 stuks), goed voor een investering van € 43.000. 

Er werd voor gekozen om alle armaturen op de gevels te plaatsen in plaats van op een lichtmast. Zo komt er meer ruimte op het voetpad en kan het licht veel efficiënter worden verdeeld over het voetpad en de weg. De nieuwe verlichting is veel energiezuiniger (- 43%) , waardoor de stad flink kan besparen op elektriciteit en CO2-uitstoot. Op die manier wordt ook de lichtvervuiling in het stadscentrum fors verminderd. Waar mogelijk zal de verlichting tussen 23 uur ’s avonds en 6 uur

’s morgens gedimd worden. Hierdoor zakt het elektriciteitsverbruik in die periode zelfs met 70%, met minimale impact voor bewoners en voorbijgangers. 

 

“Eerder hebben wij ook al de verlichting van de Dender- en Abdijstraat vernieuwd. Voor 2016 staat het Stationsplein op het programma, samen met heel wat straten in de verschillende deelgemeenten van Geraardsbergen” besluit Erwin Franceus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2016
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief