GERAARDSBERGEN - Dirk Bracke te gast bij de Middenschool

C21

GERAARDSBERGEN - Dirk Bracke te gast bij de Middenschool

Editiepajot_ingezonden_dirk_bracke_te_gast_bij_de_middenschool
 

Maandag kwam Dirk Bracke enkele lezingen geven voor de leerlingen van het 2de jaar van de Middenschool. Dirk Bracke is een Vlaamse jeugdschrijver. Voor hij zijn eerste boek Steen schreef, had Dirk Bracke zijn schrijfkunst al uitgeprobeerd op een paar Vlaamse Filmpjes. Met Blauw is bitter zette hij de toon voor zijn verdere werk waarin hij allerlei maatschappelijke thema’s aanpakt. De meeste van zijn boeken zijn controversieel en behandelen bijna uitsluitend onderwerpen over de zelfkant van de maatschappij .

 

Voor hij met schrijven begint, doet Bracke uitgebreid onderzoekswerk rond het thema waarover hij wil schrijven, zodat hij zijn werk een journalistieke toets kan meegeven. Zo had hij voor Het engelenhuis maandenlang gesprekken met geïnterneerde meisjes in de gesloten instelling De Zande in Beernem. Voor Black reed hij mee met politiepatrouilles door Brussel om inzicht te krijgen in de wereld van de jeugdbendes. Bracke tracht ervoor te zorgen dat elk verhaal – hoe hard en wreed ook – de lezer achterlaat met een positief gevoel.

 

Dirk Bracke verkocht in 18 jaar tijd ongeveer 350 000 exemplaren van zijn jeugdboeken. Zijn werk is vertaald naar het Deens, Duits, Spaans en Pools. In februari 2010 verscheen ‘Bo’, de verfilming van ‘Het engelenhuis’.

 

Tijdens het vragenmoment verklapte Dirk Bracke aan onze leerlingen dat Hollywood ook interesse toont in het boek “Catwalk” om eventueel te verfilmen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief