GERAARDSBERGEN - SOS Wilde dieren vangt recordaantal van 146 verwaarloosde tortelduiven op

C21

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde dieren vangt recordaantal van 146 verwaarloosde tortelduiven op

Editiepajot_ingezonden_sos_wilde_dieren_vangt_recordaantal_van_146_verwaarloosde_tortelduiven_op

SOS wilde dieren had donderdag een bewogen dag achter de rug. Liefst 146 hybride tortels en Turkse tortel zochten dringend een nieuwe thuis, een nieuwe record voor het centrum.

 

“Door gezondheidsomstandigheden was de eigenaar van de tortelduiven niet meer in staat zijn dieren te verzorgen met alle gevolgen van dien voor zijn vogels.  De vloer van hun huisvesting was volledig bekleed  met een wel heel dikke laag mest.  De tortels zoeken liefst hun voedsel op de grond zoals alle zaadeters.   De centimeters dikke mest bleef natuurlijk kleven tussen en op de tenen.” zegt Filip Berlengee van het opvangcentrum. “ Sommige sukkelaars konden zich nauwelijks bewegen  doordat er  aan elke teen  een mestbal  hing ter grootte van een knikker.  Nog nooit zoiets meegemaakt, zo’n schrijnende dierenverwaarlozing sinds de 400 cavia’s op een zolder te Lierde. Onze medewerker en tweetal vrijwilligers hebben al deze dieren kunnen vangen en verhuizen naar ons centrum te G’bergen.”

 

Daar stond een negenkoppig team stond klaar die alle mestballen van de staart, de poten en alle tenen van de tortels verwijderd hebben. Echt monnikenwerk omdat de vastgekoekte mest heel lang moest weken vooraleer dit er allemaal afging. Uiteindelijk  werd  de laatste duif omstreeks 22.30 verlost van het hele vuile zootje aan de poot.

 

Daarna moesten ze bekomen van hun pedicuur en komen ze bij hun positieven in de eerste opvang in Geraardsbergen. Alle kooien van het centrum zijn bezet. Nadien worden ze onderzocht door de dierenartsen. Als zij groen licht geven, kan de grootste uitdaging  voor Filip en zijn team beginnen; Dit is het zoeken naar nieuwe adoptie gezinnen voor deze prachttorteltjes.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief