GERAARDSBERGEN - Koninklijk Atheneum zet actief in tegen pesten

C21

GERAARDSBERGEN - Koninklijk Atheneum zet actief in tegen pesten

Editiepajot_ingezonden_pesten-verkleind-2
 

Het KA Geraardsbergen heeft actief deelgenomen aan de ‘Vlaamse week tegen pesten’ en zette  daarbij verschillende acties op. Meer dan 30 000 jongeren worden jaarlijks in Vlaamse scholen op een intense manier gepest. Het KA streeft ernaar een pestvrije school te worden en organiseerde verschillende activiteiten naar aanleiding van de ‘ik, jij, jullie… iedereen brullie’-campagne.

 

In de eetzaal werd er een grote ‘muur tegen pesten’ gebouwd waarbij alle leerlingen een constructieve boodschap konden neerpennen. Positivisme is heel belangrijk en daarom konden de jongeren ook opbouwende boodschappen versturen naar elkaar via een postbus in het leerlingensecretariaat.

 

Omdat men bij dit thema niet genoeg kan stilstaan hebben de leerkrachten ‘Niet-Confessionele Zedenleer, Katholieke en Protestantse Godsdienst’ uit de tweede graad ook extra aandacht aan dit thema besteed in hun lessen door het bekijken van de films ‘Mean Creek’ en ‘There’s only one Jimmy Grimble’.

 

Door deze acties hoopt het KA Geraardsbergen ook op lange termijn het pesten volledig uit de schoolgebouwen te bannen. Het KA gelooft hierdoor een draagvlak te creëren waarbij pesten sneller zal worden gesignaleerd en aangepakt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2016
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief