GERAARDSBERGEN laat burgers mee participeren in drugsbeleid

C21

GERAARDSBERGEN laat burgers mee participeren in drugsbeleid

Editiepajot_ingezonden_geraardsbergen_laat_burgers_mee_participeren_in_drugsbeleid
 

De burger van Geraardsbergen is duidelijk begaan met het drugsbeleid van de stad. Liefst 75 Geraardsbergenaars gingen in op de oproep van de stad om participatief het lokaal drugsbeleid voor de komende jaren uit te tekenen.

 

Er werd een gemeenschappelijke visie uitgewerkt. Vanuit het standpunt dat drugs zowel de illegale als de legale (tabak en alcohol) genotsmiddelen omvat en een maatschappelijk fenomeen is dat veel slachtoffers maakt, werden de klemtonen voor het toekomstig drugsbeleid vastgelegd en werden acties gedefinieerd.

Het is duidelijk dat een pro-actief en geïntegreerd drugsbeleid vertrekt vanuit verschillende maatschappelijke domeinen.

 

Enkele van de voorgestelde doelstellingen en acties zijn: meer sociale controle, betere bekendmaking van het hulpverleningsaanbod, meer preventie in het onderwijs en de betrokkenheid van ouders hierop verhogen, gezinnen weerbaar maken, inzetten op online hulp, inzetten op jongeren weerbaar maken, belang van straathoekwerk, hulpverlening die naar de mensen trekt, inzetten op een aangename leefomgeving…

 

Burgemeester, Guido De Padt, kijkt tevreden terug op dit participatietraject. “ Dat zoveel inwoners zich engageren voor dit participatietraject bewijst nogmaals dat de burger echt begaan is met het algemeen welzijn en op een positieve manier meedenkt en meewerkt met het bestuur. Met de resultaten van dit overleg kan het bestuur haar drugsactieplan concreet verder uitwerken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2016
Jimmy Godaert
JImmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief