GERAARDSBERGEN - Een hart onder de riem voor vrijwilligers die werken met mensen in armoede in onze stad

C21

GERAARDSBERGEN - Een hart onder de riem voor vrijwilligers die werken met mensen in armoede in onze stad

Editiepajot_jimmy_godaert_een_hart_onder_de_riem_voor_vrijwilligers_die_werken_met_mensen_in_armoede_in_onze_stad
 

Op donderdag organiseerde welzijnsschakel Steksken een vormingsavond voor vrijwilligers die begaan zijn met armoede.

 

Koen Van Sevenant van Bindkracht zette de avond in met een overweging bij de naamkeuze van welzijnsschakel Steksken. “We hoefden hem niet te helpen, hij kon meteen zelf uitleggen waarom de vereniging deze naam koos. Omdat we een plek willen zijn waar mensen zich kunnen warmen aan elkaars nabijheid en vriendschap. Waar mensen naartoe willen komen om samen te zijn, om elkaar te ontmoeten in plaats van in eenzaamheid te vertoeven tussen hun vier muren, waar mensen elkaar aansteken om zich in te zetten tegen het onrecht dat armoede is.” zegt Ann Van Nieuwenhove , vrijwilliger bij de welzijnsschakel “We mochten zelf nog aanvullen en dat deden we dan ook met het verhaal van de ent. Een steksken kan ook een nieuwe ent zijn op een bestaande basis, die nieuwe perspectieven en nieuwe krachten biedt zodat mensen hun leven terug kunnen opnemen na teveel tegenslagen.”

 

Wat heel mooi was in deze vorming was de idee dat Koen iedereen liet nadenken over Steksken. Wat betekent Steksken voor jou? Wat kan Steksken betekenen in onze stad als partner van de andere verenigingen? Deze partners waren ook aanwezig: Stop armoede, Hart boven hard , CAW en OCMW, huis van het kind en Regionaal Welzijnsoverleg.

 

Het Steksken weet nu al zeker dat er een vervolg komt op deze avond. Er worden kansen gecreëerd om de partners samen te brengen en er wordt nagedacht over de samenwerking. Opstartende verenigingen kunnen er steun vinden. Verenigingen kunnen er elkaar verrijken en af en toe kan een grotere activiteit samen georganiseerd worden. Samenwerking kan en moet gezien worden als een sterkte.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief