GERAARDSBERGEN - Rode Kruisafdeling krijgt nieuwe naam

C21

GERAARDSBERGEN - Rode Kruisafdeling krijgt nieuwe naam

Editiepajot_jimmy_godaert_rode_kruisafdeling_krijgt_nieuwe_naam
 

In het gemeentehuis van Lierde werd de nieuwe naam van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis voorgesteld. Deze heet voortaan Rode Kruis Geraardsbergen-Lierde voorgesteld. Het is al een hele tijd dat het Rode Kruis Geraardsbergen ook actief is in Lierde, voor l bij de vele wielerwedstrijden, vandaar de naamsverandering en officialisering van de nieuwe naam Rode Kruis Geraardsbergen-Lierde.

 

De laatselijke afdeling is actief in 6 verschillende disciplines: hulpdienst (lokale preventieve hulpacties en ondersteuning, niet-dringend ziekenvervoer, medische bijstand bij rampenverwerking), vorming (eerste hulp voor bevolking en bedrijven, hartveilig), jeugd Rode Kruis (eerstehulpopleiding voor jongeren, 14-daagse activiteit met aandacht voor de zwakkeren) en sociale hulpverlening (uitlenen van sanitair materiaal, brugfigurenproject, zorgbib, vakantiekampen voor maatschappelijk zwakkere kinderen).

 

Tijdens de voorstelling schonk de Inner Wheel Club Geraardsbergen-Oudenberg een AED-toestel aan het Rode Kruis Geraardsbergen-Lierde Er werden tevens brevetten uitgereikt van de eerstehulpopleidingen, alsook eretekens voor verdienstelijke Rode Kruisvrijwilligers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief