Leerlingen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN ontmoetten Waalse leeftijdsgenoten tijdens uitwisselingsproject met school uit Florenville

C21

Leerlingen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN ontmoetten Waalse leeftijdsgenoten tijdens uitwisselingsproject met school uit Florenville

Florenville-groepsfoto
 

De zesdejaars uit de richting ‘Boekhouden–Informatica’ ontvingen tijdens een uitwisselingsproject leeftijdsgenoten uit Florenville, een stad in de provincie Luxemburg, en voerden samen heel wat activiteiten uit in het kader van hun GIP-eindwerk en eTwinning.

 

Onder begeleiding van initiatiefneemster mevr. Nancy Thibaut bezochten de Vlaamse en Waalse leerlingen de brouwerij Roman aangezien ze de Vlaamse leerlingen binnenkort naar Virton trekken en daar ook brouwerij van Orval zullen bezoeken.

 

De focus van de uitwisseling ligt dit jaar op ecologie en ondernemen. Voor het thema ecologie kwam een gastspreekster van de winkel OHNE, gespecialiseerd in natuurlijke onverpakte producten met de pijlers afvalarm, korte keten en biologisch, uit Zwalm een workshop geven. Door deze uiteenzetting werd duidelijk dat plastieken verpakkingen in veel gevallen niet noodzakelijk zijn. Via een interactief stadsspel leerden de leerlingen ook de historische achtergrond van Geraardsbergen kennen en uiteraard kon iedereen ook genieten van een heerlijk mattentaartje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief