Gloednieuwe verpleegeenheid locomotorische revalidatie bij A.S.Z. GERAARDSBERGEN

C21

Gloednieuwe verpleegeenheid locomotorische revalidatie bij A.S.Z. GERAARDSBERGEN

Dr_lien_timmermans_hoofdvpk_vincke_spdienst2
In A.S.Z. Geraardsbergen staat een gespecialiseerd team van artsen, paramedici en verpleegkundigen klaar om de patiënt zijn revalidatie optimaal te laten verlopen.
 

Deze week is een gloednieuwe verpleegeenheid locomotorische revalidatie opgestart bij A.S.Z. Geraardsbergen. Het A.S.Z. heeft al langer een sterke reputatie in de aanpak van sportletsels en andere problemen van het bewegingsstelsel. Er heerst hierbij een zeer nauwe samenwerking tussen de diensten orthopedische heelkunde enerzijds en fysische geneeskunde en revalidatie anderzijds. De dienst locomotorische revalidatie richt op patiënten die nood hebben aan revalidatie na een orthopedische ingreep aan de heup, knie, elleboog, schouder of na een polytrauma.

In A.S.Z. Geraardsbergen staat een gespecialiseerd team van artsen, paramedici en verpleegkundigen klaar om de patiënt zijn revalidatie optimaal te laten verlopen. De nieuwe afdeling beschikt over 20 bedden, met zowel één- als meerpersoonskamers. Elke kamer is uitgerust met een aantal extra voorzieningen om de zelfstandigheid van de patiënt te verhogen. Bovendien is er een revalidatiezaal op deze afdeling voorzien voor zowel individuele therapie als groepstherapie. De patiënt krijgt een revalidatieschema met aangepaste oefeningen op beweeglijkheid, spierkracht, uithouding, coördinatie en om de zelfredzaamheid en het niveau van functioneren te verbeteren bij zijn dagelijkse handelingen.

Revalidatieproces

Het team gaat na welke functies en activiteiten de patiënt nog zelfstandig kan uitvoeren, het is ons doel om deze zeker te behouden en te verbeteren. Voor activiteiten die de patiënt niet zelfstandig of gedeeltelijk zelfstandig kan uitvoeren, staat ons team de patiënt bij. “Onze doelstelling? De patiënt zijn zelfstandigheid stimuleren en verbeteren. Dit alles om de patiënt zo snel en zo goed mogelijk opnieuw te laten functioneren binnen het dagelijks leven” vertelt dr. Timmermans, revalidatiearts. “Tijdens de revalidatie krijgt de patiënt te maken met verschillende disciplines die samenwerken om de patiënt zijn zelfstandigheid terug te winnen. Het doel van revalidatie is om de patiënt terug naar huis te laten gaan; eventueel met aanpassingen (aangepaste hulp en/of hulpmiddelen). Onze werking is dan ook gericht op het verkrijgen van een zo hoog mogelijke graad van zelfredzaamheid.” aldus dr. Timmermans

Multidisciplinair team

Omdat het ziektebeeld van onze patiënten zeer verschillend is, is onze zorg dat ook. Wij streven immers naar zorg en revalidatie op maat voor elke patiënt. Om de revalidatiedoelstellingen te bereiken werken we met een multidisciplinair team bestaande uit: revalidatieartsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, sociale dienst, psycholoog en een diëtiste. We streven we naar een optimaal herstel, comfort en kwaliteit van leven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief