GERAARDSBERGEN - Strip als ode aan Cyriel 'Tarzan' Delannoit

C21

GERAARDSBERGEN - Strip als ode aan Cyriel 'Tarzan' Delannoit

182030896_454600865837872_4281060569361209388_n
De strip werd voorgesteld op de plek waar de sokkel voor het standbeeld van de vermaarde bokser al klaarstaat
 

Dit jaar nog verhuist het standbeeld van bokser Cyriel Delannoit vanhet provinciaal domein De Gavers naar zijn nieuwe plaats op de Vesten. Over het beeld is nu een strip verschenen dat samen met de plaatsing ervan het sluitstuk vormt van de vele projecten over de vermaarde bokser.

Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit werd bekend door in 1948 de toenmalige superster Marcel Cerdan te kloppen voor de Europese titel. Delannoit overleed in 1998 in zijn thuishaven Geraardsbergenen kreeg  in dat jaar nog een standbeeld op provinciaal domein De Gavers. Hetproject dat werd aangestuurd door neef Stefan Delannoit en Guido De Padt (Open VLD) die toen provinciaal gedeputeerde was. Volgens Stefan verdiende het bronzen beeld echter een plaats in het centrum van Geraardsbergen, wat na heel wat getouwtrek nu eindelijk gelukt is.

Intussen zorgde Stefan ervoor dat de herinnering aan zijn boksende oom heel levendig bleef. Hij organiseerde meerder boksgala’s, er verscheen een boek, Gebroken Vuisten, en de televisiereeks Koning van de Wereld, een project van acteur en boksfan Marc Van Eeghem , werd een zoveelste ode aan bokslegende Tarzan. Als afsluiter van de jarenlange inzet van neef Stefan voor nonkel Cyriel is er nu de strip Bronzen beeld. Stefan schreef het scenario en Ingrid De Vuyst maakte de  tekeningen.

De strip grasduint onder meer in de jeugdjaren van Stefan en de exploten van zijn nonkel Cyriel. En er zijn de verwijzingen naar het boksgala en de dramatische brand van het huisje van Cyriel in de Kleine Nieuwstraat waarbij heel wat memorabilia verloren gingen. De strip wemelt van de vele figuren die getuige waren van het leven van de topbokser. Zelfs uw verslaggever duikt er in op!

De strip te bestellen via Facebookpagina van Stefan Delannoit en Ingrid De Vuyst. Hij is ook te koop in café The Preacher en het toeristisch infokantoor op de Markt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief