GERAARDSBERGEN - De Oxfam wereldwinkel doneert 1.000 euro India

C21

GERAARDSBERGEN - De Oxfam wereldwinkel doneert 1.000 euro India

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 
In India sterven er dagelijks meer dan 3.000 mensen. De ziekenhuizen hebben een enorm gebrek aan geneesmiddelen en zuurstof. De armste mensen worden extra zwaar getroffen want ze hebben te weinig water, voedsel en basismateriaal om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
 
Oxfam wereldwinkel Geraardsbergen steunt
De wereldwinkel van Geraardsbergen heeft gehoor gegeven aan de vraag van Oxfam India om hen financieel te steunen. De collega’s van Oxfam India doen in India hun uiterste best om over het hele land de meest kwetsbare gemeenschappen te helpen. Hun noden zijn enorm. Eens te meer betalen de armste mensen de hoogste tol. Ze maken nog vaak gebruik van gedeelde waterputten en toiletten, wat de verspreiding van het virus bevordert. Door een gebrek aan hygiënemateriaal zoals water, zeep, ontsmettingsmiddel en mondmaskers is het onmogelijk om de basis preventiemaatregelen toe te passen. 
 
Toegang tot het vaccin is cruciaal
In India zijn er al 140 miljoen mensen gevaccineerd. Dat lijkt veel, maar het is slechts 9% van de totale bevolking. Het land kampt nu met een tekort aan grondstoffen om meer vaccins te produceren. Vaccins in het buitenland kopen is geen alternatief, want de rijkste landen houden de door de farmaceutische industrie geleverde vaccins voor zichzelf.

Oxfam pleit dan ook op internationaal niveau pleiten voor een vrije toegang tot vaccins voor iedereen.Het is dringend nodig om het patent op de vaccins op te heffen om ze eerlijk en gratis in alle landen over de hele wereld te verdelen. Zonder grootscheepse vaccinatie op wereldwijde schaal zullen er meer en meer dodelijke heropflakkeringen van het coronavirus opduiken zoals nu in India. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief