Geraardsbergen - Extra studeerruimte in Schendelbeeks buurthuis

C21

Geraardsbergen - Extra studeerruimte in Schendelbeeks buurthuis

01674a20-b972-11eb-9b7a-86a317477f03_web_translate_0_0__scale_0
In volle blokperiode kan een stille studeerruimte wonderen verrichten.
 

Naast de reeds bestaande lokaties in jeugdcentrum De Spiraal en de kerken van Zarlardinge en Onkerzele komt er tijdens de blokperiode een extra studeerruimte in het buurthuis van Schendelbeke.

“Vanaf nu zet ook het buurthuis de deuren open voor studenten”, zegt schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont. “In volle blokperiode kan een stille studeerruimte wonderen verrichten. Door corona en het verplichte telewerk van de ouders is het niet altijd evident voor studenten om thuis zo’n plekje te vinden. Dan is het goed dat zij terecht kunnen in één van de publieke studeerruimtes.”

De dorpsraad van Schendelbeke vindt studeerruimtes een waardevolle ondersteuning voor de studenten. Daarom namen ze het initiatief om ook in Schendelbeke dit aanbod te voorzien.  Studenten kunnen tot 25 juni in het buurthuis dagelijks terecht van 9 tot 21 uur om er coronaproof te studeren. Er is wifi aanwezig.

“Met deze vierde studeerruimte willen we onze studenten aan de hogeschool of universiteit ondersteunen zodat ze optimale kansen hebben om te studeren.” besluit Schepen Van Trimpont. “ Door het decentraliseren van de ruimtes kunnen we de jongeren goed spreiden op diverse locaties dicht bij huis.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief