GO! Atheneum GERAARDSBERGEN bouwt en plaatst weerstation voor VLINDER-project UGent

C21 Css

GO! Atheneum GERAARDSBERGEN bouwt en plaatst weerstation voor VLINDER-project UGent

Vlinder
Onder leiding van dhr. Franki Van Neyghem en dhr. Bart Grijseels hebben de leerlingen uit ‘6 Industriële ICT’ dit project uitgewerkt.
 

Het GO! Atheneum Geraardsbergen slaat de handen in elkaar met UGent en de stad Geraardsbergen voor een grootschalig meteorologisch project. Het VLINDER-project (Vlaanderen IN DE weeR) beoogt in heel Vlaanderen nauwkeurige metingen uit te voeren om het weer en klimaat beter te voorspellen.

Meestal gebeuren meteorologische metingen op open en rurale omgevingen en hier wil dit project verandering in brengen. De mobiele weerstations werden door UGent ontworpen en door samen te werken met verschillende scholen, organisaties en gemeenten kan dit nu op zeer uiteenlopende locaties.

Onder leiding van dhr. Franki Van Neyghem en dhr. Bart Grijseels hebben de leerlingen uit ‘6 Industriële ICT’ dit project uitgewerkt. Onze leerlingen kregen de opdracht om zelf een locatie te bepalen, het weerstation te assembleren, te testen en te plaatsen. Vervolgens zijn ze ook verantwoordelijk voor de analyse van de metingen.

In samenspraak met de begeleidende leerkrachten en met de toestemming van eigenaar Alain Corneille werd er gekozen voor Kasteel Oudenberg, het hoogste punt te Geraardsbergen. Daar plaatste het GO! Atheneum Geraardsbergen afgelopen week het 62ste weerstation van het VLINDER-project. De leerlingen waren zeer enthousiast over het project.

UGent verduidelijkt: “Weer en klimaat zijn van groot belang in onze hedendaagse maatschappij. Krachtigere supercomputers laten toe om steeds nauwkeurigere weersvoorspellingen te maken en daarvoor worden lokale weersmetingen steeds belangrijker. Bij dit unieke citizen science project monitoren Vlaamse scholen, onderzoekers en lokale partners met een netwerk van 70 weerstations het weer in omgevingen waar we vandaag nog geen data hebben." 

Het is een voorrecht dat GO! Atheneum Geraardsbergen deel mag uitmaken van dit project. Zowel onze leerlingen als onze leerkrachten en directie zijn zeer positief over de uitwerking en realisatie ervan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief