GERAARDSBERGEN – Dansschool We R Dancers breidt al na 1 jaar stevig uit

C21

GERAARDSBERGEN – Dansschool We R Dancers breidt al na 1 jaar stevig uit

Img_2438
We R Dancers nam afgelopen zomer alvast een razende start met een reeks uitverkochte workshops
 

Vorige zomer ging de gloednieuwe dansschool We R Dancers van start in Geraardsbergen. Ondanks de vele obstakels die de corona-pandemie met zich meebracht, wisten ze er met zo’n 170 leden meteen een succes van te maken. Het team groeit volgend jaar dan ook van 4 naar 9 lesgevers en heel wat nieuwe lessen worden toegevoegd aan het lessenrooster. Live online lessen, buitenlessen en bubbels van 10.

Het was soms creatief en flexibel zijn om als dansschool dit coronajaar door te komen. “We hebben er vaak om gelachen dat we een mooi jaar gekozen hadden om te starten met een dansschool, maar ook gezegd: als we dit overleven, dan kunnen we alles aan”, vertelt zaakvoerster Rani Cromphout (26). We R Dancers nam afgelopen zomer alvast een razende start met een reeks uitverkochte workshops, een leuke stage en wekelijkse groepslessen Powerdance en BBB. “Ik was echt positief verrast hoeveel succes deze groepslessen hadden”, zegt Rani. “Tegen het einde van de zomer moesten we met inschrijvingen vooraf werken om de limiet van 50 sporters niet te overschrijden. We verplaatsten de lessen naar een grotere zaal en voor het eerst gaf ik les vanop een podium.”

Verschillende dansstijlen en niveau’s

Sinds september vinden zo’n 100 dansers, jong en oud, hun gading in de wekelijkse danslessen van We R Dancers. “We bieden verschillende stijlen aan. Zo is er naast kleuter- en kinderdans ook jazz, hip hop, techniek en girly high heels. Onze groepen zijn ingedeeld volgens niveau. Op deze manier zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar, maar krijgt iedereen les aangepast aan zijn niveau. Ik geloof erin dat dit de beste manier is om dansers te laten groeien.” Een optreden zat er dit jaar helaas niet in. “Heel jammer, maar in plaats daarvan lieten we onze choreo’s professioneel filmen. Op deze manier kunnen de dansers toch het resultaat van hun harde werk tonen aan de buitenwereld.”

Versnelling hoger

Voor het nieuwe dansjaar schakelt We R Dancers meteen een versnelling hoger. Het docententeam breidt uit van 4 naar 9 lesgevers en leden hebben keuze uit maar liefst 24 verschillende lessen. “Nieuw in ons aanbod zijn onder andere de lessen Dancehall, TikTok Dance, Modern Floorwork & Tricks en een les specifiek voor volwassenen. Hiervoor hebben we enkele zeer ervaren en gediplomeerde lesgevers aangetrokken”, legt Rani uit. “Ik vind het belangrijk om te investeren in de kwaliteit van onze danslessen. Door een zeer gevarieerd aanbod proberen we ons te onderscheiden van andere dansscholen in de regio.”

We R Dancers crew

Voor dansers die echt op zoek zijn naar een uitdaging, start binnenkort ook de We R Dancers Crew. Met dit team, dat samengesteld zal worden aan de hand van audities, wil de Geraardsbergse dansschool op termijn deelnemen aan wedstrijden. “Evenementen kunnen onze crew ook inhuren voor optredens”, geeft Rani nog mee. Het gloednieuwe lessenrooster kan je bekijken op www.werdancers.be. Volg We R Dancers ook op Facebook en Instagram voor leuke filmpjes en updates.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief