Pas gerestaureerd negentiende-eeuws schilderij “Herbergscène” te bewonderen bij Visit GERAARDSBERGEN

C21

Pas gerestaureerd negentiende-eeuws schilderij “Herbergscène” te bewonderen bij Visit GERAARDSBERGEN

Herbergscene_jean-baptiste_madou_okv_compressed
Foto van de “Herbergscène” van de Brusselse schilder Jean-Baptiste Madou
 

Elk jaar laat de Cultuurdienst van het lokaal bestuur een aantal werken uit haar kunstpatrimonium restaureren. Dit keer was het de beurt aan het schilderij “Herbergscène” van de Brusselse schilder Jean-Baptiste Madou. Nog tot op het eind van de zomer kan iedereen het kunstwerk bewonderen in het toeristisch infokantoor Visit Geraardsbergen.

“Herbergscène” dateert uit 1848. Het is een romantische weergave van het leven in een herberg en brengt met fijne penseelstreken enkele protagonisten mooi in beeld. Het resultaat is een intrigerend tafereel waarbij je als toeschouwer het raden hebt naar de afloop. Valt het meisje op de voorgrond voor de gladde mooiprater uit de stad of blijft zij trouw aan haar volkse, lieve echtgenoot in spe?

Het lokaal bestuur van Geraardsbergen kreeg het schilderij in handen dankzij de schenking van Gustaaf Verhaeghe in 1900. Nu werd het in ere hersteld door het Atelier Bart Verbeke.  

“Het schilderij is nog tot eind deze zomer gratis door iedereen te bezichtigen. Het hangt in de lakenhalle van het stadhuis (bereikbaar via het toeristisch infokantoor Visit Geraardsbergen op de Grote Markt). Later zal het een prominente plaats krijgen in het toekomstige stadsmuseum”, aldus schepen van Cultuur en toerisme Ann Panis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 13 sep 2021
Jimmy GODAERT | 08 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief