GERAARDSBERGEN - Into the Arena verwelkomt rockfanaten op 25 en 26 juni

C21

GERAARDSBERGEN - Into the Arena verwelkomt rockfanaten op 25 en 26 juni

Dsc_65351
 

Op 25 en 26 juni gaat in Geraardsbergen “Into the Arena”  door. Een gloednieuw lokaal rockfestivalletje dat gebruik zal maken van de infrastructuur die door de stad wordt aangeboden op de terreinen van “den Bleek” in Geraardsbergen.

“Er werd – zoals dit een rockfestival betaamt - gekozen om met 6 verschillende bands een zo breed mogelijk spectrum van het genre aan bod te laten. Er is werkelijk voor iedereen wat wils. De jongere generatie zal vooral de stevige vrijdagavond niet willen missen met bands als Waves of Decay en de lokale gasten van Warckon. Op zaterdag vliegen we er in met rock en hard-rockcovers voor jong en oud, gevold door de meer duistere doom/stonerklanken van Cult of Scarecrow. Het lokaal talent van Wildheart, met typische heavy-rock uit de eighties, plaveit de weg voor de MEGA-afsluiter LETZ ZEPPELIN. Wie wenst weg te dromen in de mystiek en de progressieve rock van de sixties en seventies zal kunnen genieten van nummers als Stairway to Heaven, Whole lotta Love, Kashmir, Since I’ve been loving you en meer gebracht door de beste tribute band van Led Zeppelin op aarde..” zegt projectverantwoordelijke Laurent Rens

De organisatoren zijn niet aan hun corona-proefstuk toe. 

We schrijven juni 2020. Graspop, het grootste heavy-metal festival van België, gaat niet door wegens de corona epidemie. Een groepje Geraardsbergse vrienden besluiten dan maar op eigen bodem “hun” Graspop te organiseren. Het begint klein, met bubbels van 10 iedere dag en één groep.

In september van hetzelfde jaar worden de zaken al wat grootser gezien. Een gelegenheidsband komt voor 80 mensen op privégrond optreden en dit volledig binnen het strikte corona-horeca-protocol. De lokale politiemensen die ook een kijkje kwamen nemen hebben de organisatoren zelfs gefeliciteerd met de puike wijze waarop alles georganiseerd werd. Meer nog, uit een navraag bij alle 80 aanwezigen bleek dat niemand nadien besmet is geraakt.

Ook met hun nieuwste uitdaging laten de organisatoren van “Into the Arena” (mensen uit de lokale Horeca, de event-sector, zelfstandigen, muzikanten, enz…) niets aan het toeval over. De Arena is geschikt voor 350 personen en zelfs al heeft men in juni de toelating om buitenevenementen met 400 personen te organiseren wordt er voor de veiligheid niet boven een maximum van 200 genodigden gemikt.

Voor de drankgelegenheden zullen niet enkel de horecaprotocollen weerom tot in de puntjes worden gevolgd, maar er wordt ook aandacht besteed aan mogelijke neveneffecten. Daar waar in de vorige editie nog sterkere alcoholische dranken werden geserveerd, zal de “Arena” zich beperken tot een lekkere pils of een glaasje cava. De organisatie wil met haar veiligheidsplan vermijden dat op een zwoele zomerdag zwaardere alcoholische dranken rijkelijk zouden vloeien. Blijven opletten is het motto !

Alle dranken worden besteld en vervolgens aan de consument geserveerd. Afhalen aan de toog – en dito tooghangen - is uit den boze. Wel wordt er op een veilige manier gezorgd voor staantafels van maximaal 4 personen op een veilige tussenafstand en dit om de bezoekers tussen de optreden toe te laten hun benen te strekken.

Ook mogelijk geluidsoverlast wordt in de kiem gesmoord. De technische verantwoordelijken werken met decibelmeters die steeds duidelijk zullen aantonen dat er geen grenzen worden overschreden. Het Arena-concept zal trouwens de grootste oplossing bieden inzake mogelijk geluidsoverlast. Het geluid zal door de Arena bij wijze van spreken opgevangen worden door een barrière van publiek dat hoger zit dan het podium op de begane grond.

Tickets (en de plaatsen zijn beperkt) zijn te bestellen via de website: https://denboogie.be/rmi-history/into-the-arena/ , in café “The Preacher”, Markt 9, Geraardsbergen en in de krantenwinkel DE MOYE, Penitentenstraat 54 (hoek Denderstraat).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 08 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief