Trendy Toucan Bar opende zijn deuren in de kloostertuin van Hunnegem

C21

Trendy Toucan Bar opende zijn deuren in de kloostertuin van Hunnegem

Lowres
Bij de Toucan Bar van Roeland en Robrecht Van Lierde en Iwein Mertens kan je een frisse pint of lekkere cocktail proeven
 

De broers Roeland en Robrecht Van Lierde en hun maatje Iwein Mertens broedden al sedert vorig jaar op horecaplannen maar daar stak corona een stokje voor. Dit jaar echter plantten de 3 jonge ondernemers In de tuin van de voormalige priorij Hunnegem voor deze zomer de Toucan Bar neer.

“We ontdekten hier in Hunnegem een prachtige locatie om een Trendy buitenbar neer te zetten”, klinkt het. “De vroegere kloostertuin was wel wat verwilderd maar de voorbije maanden hebben we keihard gewerkt om de tuin van ruim drieduizend vierkante meter groot netjes in orde te brengen.”

Het ommuurde grasveld oogt heel fraai. Lichtslingers, zitbanken en tentjes en een discobar maken er een gezellige boel van.

Musea

De Toucan Bar ligt achteraan de vroegere kloostergebouwen en Hunnegemkerk waar ook de  de Musea Hunnegem gevestigd zijn. De bezoekers van de Toucan Bar tussen de drankjes door kennis maken met het kloosterverleden, de Vlaamse filmgeschiedenis, de luchtoorlog boven Geraardsbergen én met strips. “Een wisselwerking tussen de verschillende musea op dop de site gevestigd zijn en onze bar is een bijkomende troef”, zegt Robrecht.

Lokale bieren en Cocktails zullen de hoofdmoot van de kaart vormen. Iwein die hotelschool volgde en na zijn studies een jaartje in een café in Nieuw-Zeeland gewerkt heeft, waar hij zich vervolmaakte in de kunst van het cocktailshaken, zal zijn kunnen deze zomer uitgebreid demonstreren aan de tien meter lange toog van de Toucan Bar. “Dat is meteen de langste toog van Geraardsbergen”, zo maken de uitbaters zich sterk. “Qua bier staan de brouwsels van enkele lokale brouwers staat op de kaart. “We werken heel bewust samen met plaatselijke ondernemers.” Muziek is er ook, met onder anderen Geraardsbergse artiesten en dj’s.

Open van 25 juni tot 5 september, van vrijdag tot zondag. Info op www.toucanbar.be en Facebookpagina ‘Toucan Bar’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief