Leerlingen Defensie en veiligheid GO! Atheneum GERAARDSBERGEN prominent aanwezig tijdens herdenking Wapenstilstand

C21

Leerlingen Defensie en veiligheid GO! Atheneum GERAARDSBERGEN prominent aanwezig tijdens herdenking Wapenstilstand

Dsc_0539
Kransneerlegging door leerlingen afdeling Defensie en veiligheid
 
Dsc_0560
Emilio Marck en de sectie die de poppies afvuurde
 

Het werd een stijlvolle en stemmige 11 Novemberviering viering in Geraardsbergen, donderdag. Tijdens de herdenking waren jongeren van de veiligheidsafdelingen GO! Atheneum Geraardsbergen prominent aanwezig.

Jaarlijks weerkerende elementen zoals de doedelzakspeler, de fanfare van de KSA, de belleman, delegaties van het Rode Kruis, de brandweer, de Koerdische gemeenschap, de kinderen uit de basisscholen en de winnaars van de gedichtenwedstrijd waren samen met de vaderlandslievende verenigingen en het stadsbestuur aanwezig op het Stationsplein voor de herdenking van de wapenstilstand.

Dit maal echter  waren leerlingen van de richtingen Defensie & veiligheid, Integrale veiligheid en Veiligheidsberoepen van het GO! Atheneum ook van de partij. Zesenvijftig man uit de richting defensie en veiligheid vormden en peloton en legden ook een krans af aan het oorlogsmonument. Twaalf leerlingen uit dit peloton verzorgende ook het afschieten van de poppies.

Leerlingen uit de richting integrale veiligheid en veiligheidsberoepen hielpen dan weer de politie of begeleidden de lagere schoolkinderen.

De begeleiders en leerlingen waren al enkele maanden druk in de weer met de voorbereiding van de herdenking en het resultaat mocht gezien worden.

Toch wel indruk gemaakt

Een van de leerlingen was Emilio Marck (16). “Ik deed in het kader van mijn schoolopleiding defensie en veiligheid. Ik mocht ook de sectie leiden die die de poppies afvuurde. Eerder liep al een stage bij Defensie en kend dus al de drill. Herdenken van de oorlogsslachtoffers is nodig en de viering vandaag heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik was hier nooit eerder aanwezig maar voortaan kom ik elk jaar terug.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief