GERAARDSBERGEN - Workshops kleurenwiezen nav Belgisch Kampioenshap

C21

GERAARDSBERGEN - Workshops kleurenwiezen nav Belgisch Kampioenshap

Dsc_0476
Op de foto staan Suzy Herregodts (voorzitster van De Torenvrienden), John Marchand (uitbater El Corazón) en Jan Janssens (voorzitter MeGusta! en IWWA-medewerker).
 

Op zaterdag 18 december houdt de International World Whist Association ism de stad Geraardsbergen in zaal De Spiraal het Belgisch kampioenschap kleurenwhist. In aanloop naar het kampioenschap zijn er drie workshops in café El Corazon te Viane.

“Na een succesvolle editie van het Belgisch Kampioenschap 2019 in Hensies in Henegouwen bleven de kleurenwiezers als gevolg van Covid een hele poos op hun honger zitten” zegt Jan Janssens, voorzitter van whistclub MeGusta! en IWWA-medewerker. 

“Om toch te kunnen kaarten sloegen de spelers de digitale weg in en gingen op zoek naar websites waar ze online een partijtje konden spelen. De belangstelling voor kaarten zit in de lift, dat merken we ook bij IWWA aan het stijgende aantal inschrijvingen.” Voor het BK schreven er zich momenteel  al 140 spelers in. Er wordt afgeklopt op 200 spelers.

In Geraardsbergen zijn er 4 kleurenwhistclubs: ‘De Hangersraad’, ‘De Torenwiezers’, ‘KWC El Corazon’ en ‘MeGusta!’. Kleurenwiezen is een leuke variant is op het meer gekende wiezen. Om deelnemers de kans te bieden zich vertrouwd te maken met de IWWA-spelregels en puntentelling, worden in de aanloop naar dit Belgisch kampioenschap in café El Corazon drie workshops georganiseerd. Deze vinden plaats op vrijdag 12 november van 14 tot 18 uur, donderdag 25 november van 19 tot 23 uur en donderdag 9 december van 14 tot 18 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief