GERAARDSBERGEN - Stad zet OVAM-vaststellers in om mensen die zwerfvuil achterlaten te beboeten

C21

GERAARDSBERGEN - Stad zet OVAM-vaststellers in om mensen die zwerfvuil achterlaten te beboeten

Editie_galmaarden_afval_blik_2__kopie_
Laat geen afval achter of een boete.- Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 2 april passeren duizenden wielertoeristen in Geraardsbergen voor 'We Ride Flanders'. Deze Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen brengt heel wat leven en animo naar onze stad maar brengt ook heel wat zwerfvuil met zich mee. Het lokaal bestuur van Geraardsbergen zet daarom OVAM-vaststellers in. Zij zullen controleren op zwerfvuil en repressief optreden. Wie betrapt wordt - wielertoerist of burger - krijgt een GAS-boete.
 
Zwerfvuil en sluikstorten: dat willen we in Geraardsbergen liever niet zien. Het veroorzaakt milieuschade en dierenleed, het kost veel om alles op te ruimen en het besmeurt het uitzicht van onze stad. Het is dan ook niet te verwonderen dat zwerfvuil en sluikstorten veel wrevel opwekken.
 
Samen met Mooimakers voert het lokaal bestuur van Geraardsbergen de strijd op tegen deze vervuiling. Tijdens een driejarig coachingtraject worden verschillende acties op poten gezet om Geraardsbergen netter dan ooit te krijgen. Het inzetten van OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij)-vaststellers om zwerfvuil tegen te gaan is daar één van. Op basis van de GAS-wetgeving zijn zij gemachtigd om overtreders te betrappen en te beboeten op basis van het politiereglement. Tijdens We Ride Flanders op 2 april gaan ze voor het eerst aan de slag.
 
“Zwerfvuil en sluikstorten zijn een groot probleem in Geraardsbergen. Samen met Mooimakers willen we daar iets aan doen. Niet enkel sensibiliserend maar ook repressief. Zaterdag verwachten we veel volk in Geraardsbergen voor de passages van We Ride Flanders. Dat is het ideale moment om de OVAM-vaststellers de eerste keer op pad te laten gaan om te controleren op zwerfvuil. Wie op heterdaad betrapt wordt, krijgt een GAS-boete. En dat geldt zowel voor de wielertoerist, de gewone toerist als onze eigen burgers”, zegt schepen van Milieu Stephan De Prez.
 
Het lokaal bestuur van Geraardsbergen kan binnen het traject van Mooimakers gratis beroep doen op de OVAM-vaststellers. Vanaf nu zullen zij dan ook vaker ingezet worden in de strijd tegen zwerfvuil.
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief