GERAARDSBERGEN - Geen vuurwerk tijdens zomerkermis op de Markt van Geraardsbergen door aanhoudende droogte

C21

GERAARDSBERGEN - Geen vuurwerk tijdens zomerkermis op de Markt van Geraardsbergen door aanhoudende droogte

20220721_232436__kopie_
Geen vuurwerk met de kermis.- Foto Marc Colpaert
 

Gelet op de huidige extreme weersomstandigheden en code rood voor brandgevaar in de natuur wordt het traditioneel vuurwerk, dat zou doorgaan op vrijdag 2 september 2022, afgelast. Het vuurwerkconcert en optreden van dj Lars Vegas gaan wel door. Lokaal Bestuur Geraardsbergen bekijkt de mogelijkheid om het vuurwerk te verplaatsen naar de kerstperiode. 

Van vrijdag 26 augustus tot en met woensdag 7 september 2022 is het zomerkermis in Geraardsbergen. Op het programma staan tal van activiteiten, met traditiegetrouw ook het muzikaal vuurwerk op de Markt. Momenteel geldt nog steeds code rood voor natuur- en bosbranden in heel Vlaanderen en wordt er de komende dagen te weinig neerslag voorspeld om daar verandering in te brengen.

 

In overleg met brandweerzone Zuid-Oost, de dienst Noodplanning van de Gouverneur van Oost-Vlaanderen, de dienst Noodplanning van Lokaal Bestuur Geraardsbergen en vuurwerkmaker Christophe Byl werd beslist om het vuurwerk van vrijdag 2 september af te gelasten. Het vuurwerk zal worden verplaatst naar de kerstperiode en zo zorgen voor extra magische sfeer. De datum hiervan wordt later nog bekendgemaakt. De andere activiteiten voor de zomerkermis gaan door zoals gepland. Op vrijdag 2 september kan je wel nog terecht op de Markt voor het vuurwerkconcert, gespeeld door Concertband Cecilia Geraardsbergen, gevolgd door het optreden van dj Lars Vegas.

 

Ontdek het volledige programma van de zomerkermis op www.geraardsbergen.be/zomerkermis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief