GERAARDSBERGEN - Bezwaar bij de aanleg van een voetpad aan de Zarlardingestraat

C21

GERAARDSBERGEN - Bezwaar bij de aanleg van een voetpad aan de Zarlardingestraat

Editie_geraardsbergen_windmolen_2__kopie_
Illustratiebeeld, het is niet altijd veilig op het voetpad.- Foto Marc Colpaert
 
De aanleg van een voetpad  in een bebouwde woonstraat is een vanzelfsprekende zaak .
Vanzelfsprekend  grondrecht is ook dat de wegeninfrastructuur voorziet in veilige verplaatsingsmogelijkheden voor ALLE weggebruikers die zich op eigen kracht (te voet, met de fiets of gelijkaardige) of met een voertuig verplaatsen. Het geplande voetpad voorziet niet in deze veilige verplaatsingsmogelijkheden voor iedereen.
 
Meer bepaald mag verwacht worden dat vanuit de deelgemeente Goeferinge-centrum een ononderbroken en veilige fiets- en stapverbinding wordt voorzien vanuit Goeferdinge, richting Overboelare en het stadscentrum. Dat kan via een nieuw voetpad+fietspad Zarlardingestraat, fietsstraat Veldstraat, breder fietspad Groteweg, fietsstraten in Kloosterstraat, Kerk Overboelare,  Pol Antheunisstraat, Majoor van Lierdelaan tot aan het denderjaagpad.
 
"Door de gezondheids- en klimaatcrisis moeten-willen  meer bewoners zich (noodgedwongen) op eigen krachten verplaatsen. De nu geplande  onvolledige aanpak bij de  aanleg van wegeninfrastructuur zorgt voor (verdere) achteruitstelling van sommige bevolkingsgroepen en voor bijkomende vermijdbare uitgaven. De blijvende hoge tol van verkeerslachtoffers wijst er ook op dat snel autoverkeer niet samengaat met verplaatsingen op eigen kracht", aldus Armand Matthijs voor de Rebus bewegings- en sportproject vzw,

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief