GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen helpt beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak

C21

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen helpt beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak

Editie_geraardsbergen_dender_1__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
Al 8 jaar lang ondersteunt Lokaal Bestuur Geraardsbergen beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak. Van advies, over informatie en netwerking tot financiële en praktische ondersteuning: via haar specifieke starterswerking helpt het lokaal bestuur potentiële ondernemers de sprong naar het ondernemerschap te wagen en staat ze hen bij tijdens de soms moeilijke eerste maanden. “Dat onze starterswerking loont merken we onder meer aan de talrijke opkomst tijdens startersactiviteiten”, zegt schepen van Economie Rurik Van Landuyt.
Starten met ondernemen is vaak allesbehalve evident. “Als ondernemer moet je heel wat bordjes in de lucht houden en aan veel denken. Je aanbod moet aanslaan, je financiële kostenplaatje moet juist zitten, je moet administratief sterk onderbouwd zijn, je bent vaak dag en nacht met je zaak bezig… Niet elke starterszaak is dan ook een lang leven beschoren. Als lokaal bestuur proberen we dat tegen te gaan en beginnende ondernemers zo goed mogelijk bij te staan”, geeft schepen Van Landuyt mee.
 
Geraardsbergen telde vorig jaar zo’n 700 handelaars en 2900 ondernemers. Daarvan waren er 386 starters. 85 onder hen vroegen de startersondersteuning van het lokaal bestuur aan. Deze startersondersteuning bestaat uit:
 
-        de terugbetaling van het inschrijvingsgeld in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)
 
-        de terugbetaling van coaching voor starters in hoofdberoep
 
-        een eerste professioneel advies over de opstart van de zelfstandige activiteit​
 
deelname aan de starterscafés (verschillende keren per jaar)
deelname aan het jaarlijkse startersmoment
bekendmaking in het stadsmagazine en voordelige advertentiemogelijkheden op elektronische infoschermen
opname in de kandidatenlijst voor de verkiezing van “starter van het jaar” met 1000 euro prijzengeld en een beeldje

Ook (potentiële) ondernemers die de startersondersteuning niet aanvragen zijn welkom op de starterscafés en het startersmoment. Het meest recente starterscafé ging door op 9 mei 2023. Speciaal voor de 25ste jubileumeditie werd Wouter Torfs als spreker gevraagd. Een 100-tal ondernemers deed inspiratie op over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het werd een boeiend moment waarbij de deelnemers met een rugzak vol informatie en positieve ervaringen naar huis keerden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief