GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zette op zondag 1 oktober de deuren open voor het publiek, iedereen was er welkom!

C21

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zette op zondag 1 oktober de deuren open voor het publiek, iedereen was er welkom!

Editie_geraardsbergen_sos_wilde_dieren_1__kopie_
Bij deze dames kon men lid worden.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_geraardsbergen_sos_wilde_dieren_2__kopie_
Er was heel wat volk.- Foto Marc Colpaert
 
Bij SOS Wilde Dieren, gooiden ze op zondag 1 oktober de deuren open voor het publiek, iedereen was er welkom vanaf 10 tot 18 uur! U kon tevens lid worden want deze mensen doen uitstekend werk voor de diertjes. SOS Wilde Dieren is een erkend Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en wilde dieren (VOC). De vereniging is voornamelijk actief in de streek van de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen. Honderden wilde dieren worden hier jaarlijks verzorgd. Het ultieme doel is de dieren na hun herstel opnieuw vrij te laten in de natuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om uit het nest gevallen jongen, om zieke of vergiftigde dieren of om verkeersslachtoffers.
 
Meer dan 3000 hulpbehoevende wilde dieren werden opgevangen in 2023 voor de nodige verzorging en revalidatie. Het was een jaar vol uitdagingen. Ook Henegouwse dierenvrienden vonden de weg naar ons Wildlife Hospital. De reden hiervoor is de sluiting van het CREAVES of Waals Opvangcentrum voor Wilde dieren in Jurbise. Onze werking strekt zich nu ook uit tot ver over de grens. 
 
Eén van de uitspringers van de opgevangen dieren zijn de reeën. Bijna wekelijks worden we opgeroepen om reëen te gaan helpen in noodsituaties. Dat 2023 een goed muizenjaar was mochten we ook ondervinden door de toevloed jonge kerk- en ransuilen. Ook andere roofvogels werden succesvol gerevalideerd zoals een Europese oehoe, wespendief en een nest buizerds,  waar we met enige trots op terugkijken.  Tijdens de hoogzomer stroomde jonge en zieke egeltjes toe op onze intensive care. Onze opvang zat stampvol… maar het woord ‘volzet’ gebruiken we niet graag. Want élke egel verdient een tweede kans! Dus gebruiken we al onze creativiteit om elke hulpvraag te beantwoorden. Ook nu nog zijn één op de drie binnenkomende patiënten egels. Iets exotischer  was de vraag voor de opvang van in beslaggenomen exotische zoogdieren, o.a. witbuikegels die illegaal gehouden werden bij een particulier.
 
Ben jij een dierenliefhebber? Heb je zelf misschien al eens een wild dier in nood naar een opvangcentrum gebracht? Of wil je graag weten hoe het er achter de schermen van SOS Wilde Dieren aan toegaat? Dan kon je op de jaarlijkse opendeurdag nader kennismaken met alle dieren die er te gast waren.  De enthousiaste gidsen stonden klaar om je grappige, straffe of aangrijpende verhalen van de voorbije jaren te vertellen. Daarna kon je op een overdekt terras genieten van zoete en hartige hapjes of een verfrissende pint en heel wat mensen hebben dit gedaan. Ook via de tombola, de ledenwervingsstand en een beestig winkeltje kunnen de bezoekers de werking van het centrum steunen. SOS Wilde Dieren verwelkomde alle grote en kleine dierenvrienden op de Hoge Buizemont 211 en 219B. Meer info op www.sos-wildedieren.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief