GERAARDSBERGEN - Het Willemsfonds Geraardsbergen zet de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen samen met Emma De Quick in de spotlights

C21

GERAARDSBERGEN - Het Willemsfonds Geraardsbergen zet de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen samen met Emma De Quick in de spotlights

Foto_1
De organisatosatoren kijken uit naar uw komst
 

 Het Willemsfonds Geraardsbergen organiseert op donderdag 09 november om 20.00u in het Arjaantheater een benefietconcert met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen & soliste Emma De Quick.

 

Indachtig dat enkel ‘volle magen de geest scherp houden’ werd het concert in het teken geplaatst van de actie ‘GEEN LEGE BROODDOZEN MEER IN DE KLAS’ ten voordele van alle scholen  van Groot-Geraardsbergen. Gewapend met de informatie van mevr. Lindsay Temmerman en vanuit “Stop Armoede’, allen vertrouwd met dit sociaal project, kon men aan de slag.

 

Voor de realisatie kon men rekenen op de steun van de lokale serviceclubs Inner Wheel, Rotary, Fifty-One, Marnixring en Lions, alsook van meerdere sponsors.

 

De opbrengst van dit event zal integraal naar voornoemd sociaal doel.

 

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

 

Sinds de oprichting in 1832 als particuliere muziekkapel van de Koning, heeft de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen de internationale faam van een groot harmonieorkest en van een cavalerie-trompetterkorps. De 84 streng geselecteerde musici, allen titularis van verschillende eerste prijzen van onze Koninklijke Conservatoria, zullen onder leiding van dirigent Commandant kapelmeester Yves Segers het beste van zichzelf geven.

 

Na zijn humaniora studeerde Yves Segers gedurende 10 jaar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde maar liefst vier diploma’s, waaronder de Master diploma’s voor dwarsfluit, voor Hafabra-directie en voor symfonische orkestdirectie.

Als dirigent volgde hij les bij grootmeesters zoals Norbert Nozy, Lucas Vis, Bart Bouckaert en Silveer Van den Broeck. Sinds maart 2008 staat Yves als chef-dirigent aan het hoofd van de gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, nadat hij van 2006 tot 2008 als enige met brio voor alle audities en stages slaagde. Sinds 2013 geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

 

Gewoontegetrouw laten we zo’n optreden niet voorbijgaan zonder de inbreng van een lokale zanger of zangeres. Dit jaar wordt het Emma De Quick, zeker ook bekend als NUÏ. Zij studeerde af aan het Conservatorium te Gent en is actief singer-songwriter. Voor de Geraardsbergenaar is zij een vertrouwd gezicht. De muziekkapel en Emma de Quick, de toeschouwer mag zeker zijn van een onvergetelijke en professioneel hoogstaande combinatie, zo getuigt Jimmy Godaert, voorzitter van het Willemsfonds.

 

Ticket te verkrijgen aan de prijs van €25 via www.ccdeabdij.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief