GERAARDSBERGEN - Gerardimontium houdt 26ste Geschiedkundig treffen

C21

GERAARDSBERGEN - Gerardimontium houdt 26ste Geschiedkundig treffen

Flayer_boek_concordia
Flyer met info rond het boek

Gerardimontium, de vereniging voor lokale geschiedenis uit groot-Geraardsbergen, 

organiseert op 19 november 2023 zijn 26ste Geschiedkundig treffen. Brouwerij Concordia is de leidraad van het Treffen.

In 2023 is het 100 jaar geleden dat de n.v. Brouwerij Concordia boven de doopvont werd gehouden. Als geschiedenisvereniging konden we dit niet zomaar laten voorbijgaan. Wat begon met het idee van een artikel voor in ons tweemaandelijks tijdschrift Gerardimontium, groeide uit tot een nieuw boek.

Gerardimontiums lid en auteur, Dirck Surdiacourt (die met dit werk niet aan zijn proefstuk is), verdiepte zich in de weinige overgebleven archieven van de brouwerij. Hij kamde met een luizenkam alle documenten door om zo het verhaal en de geschiedenis van deze ooit zo prominent aanwezige brouwerij te brengen.

Ontdek in het boek: “Concordia  Met een verleden, maar geen toekomst 1923-1982.” het boeiende verhaal van de Geraardsbergse Brouwerij Concordia. Een familiebedrijf dat vanaf haar oprichting, in 1923 tot haar uiteindelijke overname, zestig jaar lang een prominente rol heeft gespeeld in de Belgische biersector. Ondanks de uitdagingen van verouderde methodes, interne conflicten en inflatie, hield Concordia stand in een concurrerende markt. Uiteindelijk leidden deze factoren in 1982 ertoe dat de brouwerij geen toekomstperspectief meer had als onafhankelijke brouwerij. Dit is een triest maar leerzaam verhaal over het belang van aanpassingsvermogen en innovatie in een constant veranderende markt.

Het boek biedt waardevolle inzichten in de geschiedenis van de brouwerij en benadrukt de noodzaak om proactief te zijn in het omarmen van verandering en het nastreven van groei.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024

archief