Team GERAARDSBERGEN steunt strijd tegen seksueel geweld op vrouwen

C21

Team GERAARDSBERGEN steunt strijd tegen seksueel geweld op vrouwen

Fb_img_1700863293472
Team Geraardsbergen steunt wittelintjesactie
 

De vrouwenafdeling van Team Geraardsbergen voerde vrijdagochtend 24 november van 6u tot 7u30 actie aan het station van Geraardsbergen ter gelegenheid van de jaarlijkse Witte Lintjescampagne in de strijd tegen geweld op vrouwen. “Wie een wit lintje draagt, toont daarmee zijn of haar steun aan de gezamenlijke strijd tegen online seksueel geweld gericht tegen vrouwen”, aldus voorzitster Katrien Blancke.

Een nieuwe trend is het maken en verspreiden van deepnudes. Hierbij wordt via een website of app een alledaagse foto of video omgevormd tot een naaktbeeld. Deze service is vaak gratis en de technologie is ondertussen zo goed ontwikkeld dat het zeer moeilijk is om vals en echt van elkaar te onderscheiden.

Samen met de voorzitster overhandigden schepen Veerle Mertens, mandatarissen Karla Bronselaer en Edwine Willekens en bestuursleden Joanna Kulik en Marijke Vincke aan de vroege pendelaars een wit lintje en een flyer om bewustmaking te creëren rond deze nieuwe verontrustende vorm van online seksueel geweld waar elke vrouw slachtoffer kan van worden.

Omdat de beelden niet ‘echt’ zouden zijn, denken mensen dat het maken en verspreiden van dergelijke foto’s of video’s niet strabaar is. Nochtans hangt overtreders een gevangenisstraf tot 5 jaar boven het hoofd.

Bovendien is het voor slachtoffers niet van belang of de beelden echt of fake zijn. De impact is in beide gevallen verwoestend en de gevolgen kunnen bijzonder ver gaan. Slachtoffers worden overmand door een gevoel van schaamte. In uiterste gevallen groeit dat uit tot depressie en zelfmoord. “Deepnudes zijn geen kunst, maar wel misbruik”, besluit de voorzitster.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024

archief