Lions Club GERAARDSBERGEN steunt Sociaal Artistiek Project

C21

Lions Club GERAARDSBERGEN steunt Sociaal Artistiek Project

Sap_woord_2023
Lionsclub steunt het Sociaal Artistiek Project
 
Sap_woord_2023
Lionsclub steunt het Sociaal Artistiek Project
 

Sinds september 2021 organiseert de Kunstacademie van Geraardsbergen een Sociaal Artistiek Project voor volwassenen. Iedereen wie wat sociale drempelvrees heeft, kan op maandagnamiddag toneel volgen, zingen in een koor of kunst maken.

Directeur Marc Van den Borre: “Kunst brengt mensen samen, dat is al vaak bewezen. Toch is het niet voor iedereen evident om de weg naar de Kunstacademie te vinden, bijvoorbeeld door een moeilijke thuissituatie, een taalbarrière, financiële problemen…”

“De focus van het Sociaal Artistiek Project ligt op zich artistiek kunnen ontplooien, eens weg zijn van dagelijkse beslommeringen of zorgen, en nieuwe mensen ontmoeten”, zegt Siets Bloemen, opbouwwerker van de Kunstacademie.

Schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont: “De vrijetijdspas en het departement Sociaal Werk zorgen voor financiële en logistieke ondersteuning. Daarnaast krijgt de Kunstacademie extra financiële ondersteuning van de Lions Club Geraardsbergen. Cursisten worden geholpen bij het betalen van het inschrijvingsgeld en kunnen samen een culturele uitstap of activiteit doen.”

“Via dit project wil de Lions Club meehelpen om drempels te overwinnen voor mensen die het sociaal moeilijker hebben”, vertelt Geert Lenvain.

“Op maandagmiddag zijn de cursisten welkom voor een broodjesmaaltijd. Op die manier is er ruimte voor ontmoeting en leren deelnemers elkaar beter kennen. Na het eten volgen de cursisten een les toneel, beeld of zingen in koor. Bij de verschillende lessen is er ook telkens een vrijwilliger die mee instaat voor de sociale begeleiding van de deelnemers”, vertelt Martine Rouquart, beleidsondersteuner van de Kunstacademie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief