GERAARDSBERGEN heeft te kampen met wateroverlast

C21

GERAARDSBERGEN heeft te kampen met wateroverlast

_dsc5396
Vrijwilligers vullen zandzakjes aan brandweerpost
 
_dsc5396
Vrijwilligers vullen zandzakjes aan brandweerpost
 

De denderstreek wordt getroffen door wateroverlast. Op verschillende plaatsen heeft de Dender haar alarmpeil bereikt. Aan het sas van Idegem is het waterniveau kritiek. In het centrum werd de Denderbrug aan het sas opgetrokken. De Molenbeek heeft straten in Goeferdinge en Nederboelare blank gezet. Tevens zette de civiele bescherming gisterenavond een waterpomp in aan de Felicien Cauwelstraat in Nederboelare om de Molenbeek die daar ondergronds stroomt te ontlasten. De toegangswegen naar provinciaal domein De Gavers werden afgesloten, alsook het domein zelf. De camping werd preventief geëvacueerd. Ook in zandbergen werden een 1 tal huizen geëvacueerd.

De crisiscel van de stad Geraardsbergen volgt de situatie op de voet en treft maatregelen waar nodig. Zo werden er gisteravond nog heel wat zandzakjes klaargemaakt.

Voor meldingen van wateroverlast of de aanvraag van zandzakken in acute nood: surf bij voorkeur naar www.1722.be of bel naar het noodnummer 1722. Gebruik het noodnummer 112 hiervoor niet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief