GERAARDSBERGEN - Moeilijke restauratiewerken Onkerzelekerk vertragen ontwikkeling fietskerk

C21

GERAARDSBERGEN - Moeilijke restauratiewerken Onkerzelekerk vertragen ontwikkeling fietskerk

Foto
Restauratiewerken lopen vertraging op

De kerkpoort van de Sint-Martinuskerk te Onkerzele is reeds enkele maanden gesloten. De kerk krijgt een volledige binnenrestauratie. Tegelijkertijd krijgt het kerkgebouw ook een nevenbestemming als ‘Fietskerk’.

Na vele jaren van voorbereiding was de kerkraad en de stuurgroep ‘Fietskerk’ van Onkerzele verheugd dat de binnenrestauratiewerken konden opgestart worden.

De belangrijkste ingrepen die dienen uitgevoerd te worden zijn o.a. het stucwerk van de zoldering en de muren grotendeels te herpleisteren en te herschilderen. Verder zijn er nog elektriciteitswerken gepland, wordt de toegankelijkheid verbeterd en komt er een nieuw sanitair.
De rechterbeuk zal omgevormd worden tot bezinningsruimte, terwijl de middenbeuk vlot omgeschakeld zal kunnen worden als  polyvalente ruimte, zowel voor erediensten als voor evenementen. De linkerbeuk wordt ingericht als interactief “Fietsmuseum”.
We zijn het Lokaal Bestuur Geraardsbergen en de Vlaamse Overheid dankbaar dat zij de kost van deze renovatie mee financieel ondersteunen.

“Na enkele weken is de aannemer echter op onvoorziene problemen gestoten”, laat Daniel De Ron, voorzitter van de kerkraad weten.
“Er werden bijkomende onderzoeken verricht en men kwam tot de vaststelling dat de gewelven van de kerk een intensievere herstelling nodig hadden dan verwacht. Uiteraard dient dit eerst aangepakt te worden alvorens de binnenrestauratie verder te zetten”.

De werken zijn voorlopig stopgezet zodat de architecten weer naar hun tekentafel kunnen om een oplossing te zoeken voor deze problemen.

Johan Quintelier, coördinator van de fietskerk: “Ondanks deze bijkomende zorgen verliezen we de moed niet en stellen we alles in het werk om het vooropgestelde project “Fietskerk” te verwezenlijken, zodat onze parochiekerk mogelijkheid biedt voor erediensten, culturele evenementen en een centrum wordt voor de Geraardsbergse fietsgeschiedenis!”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief