GERAARDSBERGEN - Lezing over Aziatische hoornaar in JC De Spiraal

C21

GERAARDSBERGEN - Lezing over Aziatische hoornaar in JC De Spiraal

Aziatische_hoornaar
Aziatische hoornaar
 

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot die in 2017 zijn intrede deed in Vlaanderen. De soort breidt snel uit en vormt een reële bedreiging voor onze biodiversiteit en bestuiving van fruit-, groenten- en landbouwgewassen.

Daarnaast heeft de Aziatische hoornaar ook een negatieve impact op de imkerij. Wanneer mensen in de buurt van nesten komen, kunnen bovendien gevaarlijke confrontaties plaatsvinden.

Hoe leeft deze wesp? Hoe ziet ze eruit? Waar vinden we ze? Wat kunnen we met z’n allen doen om de Aziatische hoornaar onder controle te houden?

Op deze en andere vragen proberen Michel Mignon, imker en voorzitter imkersvereniging ‘Ons Denderbieken’ en Sylvester Geldhof, imker en professioneel verdelger van de Aziatische hoornaar, een antwoord te geven tijdens een lezing op woensdag 20 maart om 20 uur in de parketzaal van JC De Spiraal, Zakkaai 29. Inschrijven is niet nodig.

Wil jij helpen om de Aziatische hoornaar te bestrijden?

We zoeken vrijwilligers die een hoornaarval in hun tuin willen plaatsen en onderhouden. De vallen worden gratis verdeeld door het lokaal bestuur.

Interesse? Je kan een hoornaarval verkrijgen tijdens de infoavond of neem contact op met de Milieudienst via 054 31 60 63 of milieu@geraardsbergen.be.

Deze infoavond kadert in het project Geraardsbergen Bij-Vriendelijk en is in samenwerking met imkersvereniging vzw 'Ons Denderbieken'.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief