GERAARDSBERGEN - Markt en Matinee met voordracht Natuur op doktersvoorschrift

C21

GERAARDSBERGEN - Markt en Matinee met voordracht Natuur op doktersvoorschrift

Markt_matin__e_met_voordracht_ecologie_en_gezondheid
Affiche
Markt_matin__e_met_voordracht_ecologie_en_gezondheid
Affiche
 

Op zaterdag 16 maart organiseert TraGer vzw opnieuw een Markt + Matinée met aansluitend een voordracht ‘Natuur op doktersvoorschrift’. De lezing past in een reeks ikv ecologisch leven, die sinds november ‘23 loopt in de Stadsboerderij Hunnegem.

Op zaterdag 16 maart gaat er opnieuw een Markt + Matinée met voordracht door in de Stadsboerderij Hunnegem:  van 9u30 tot 12u30 is er korte keten markt, met een aanbod voedingsproducten uit de lokale korte keten. Er zijn ook extra tafels van lokale landbouwers en producenten en vanaf 11u30 serveren we soep voor de bezoekers, met korte-keten hapjes.

Aansluitend gaat de voordracht 'Natuur op doktersvoorschrift' door om 13u. Ze wordt gebracht door Hans Keune (dr. Milieuwetenschap UA) en Ben Delbaere (onderzoeker Gezondheid UA):

In een ideale wereld leven we vredig, gezond en duurzaam in harmonie met elkaar, mens, dier, natuur. One Health is een idee dat dit in praktijk wil brengen. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Hoe wordt daar in de wetenschap tegen aangekeken, en wat betekent dit voor de praktijk? In deze lezing gaat Hans Keune in op kansen en uitdagingen rond natuur & gezondheid, geïllustreerd met concrete voorbeelden op lokaal en internationaal niveau, zoals de Belgische Hoge Gezondheidsraad, de Vlaamse Green Deal Duurzame Zorg en IPBES (de IPCC voor natuur).

Inschrijving is gewenst via email naar wim@trager-vzw.be

Wie het burgerinitiatief voor een gezonde landbouw met producten van lokale korte keten in en rond Geraardsbergen wil steunen, kan dat nog steeds doen via de lopende Crowdfunding met Streekfonds Oost-Vlaanderen:

Neem gerust een kijkje via deze link en kies zelf welk bedrag je wil schenken voor de werking en de activiteiten van de Stadsboerderij Hunnegem voor een gezonde lokale landbouw:

https://projecten.streekfondsoostvlaanderen.be/nl-NL/project/stadsboerderij-hunnegem

Indien het doelbedrag van 5.000 euro wordt ingezameld, dan verdubbelt het Streekfonds Oost-Vlaanderen deze som. Stadsboerderij Hunnegem ontvangt dan 10.000 euro.

Die extra centen zijn welkom om het project verder te realiseren.

 

Contact Stadsboerderij Hunnegm
Karen Remans, Coördinatie en Organisatie
0485 67 11 05 - karen@trager-vzw.be

Wim Schrever, Communicatie en Netwerking
0475/86 19 08 - wim@trager-vzw.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief