GERAARDSBERGEN- Ontmoetingscentrum De Lelie feestelijk geopend

C21

GERAARDSBERGEN- Ontmoetingscentrum De Lelie feestelijk geopend

_dsc6603
Schepen van Bibliotheek Jimmy Colman
 

Zaterdag was er de feestelijke opening van de bibliotheek en archief in het ontmoetingscentrum De Lelie. Tijdens de officiële inhuldiging namen Jimmy Colman (schepen van Bibliotheek en Erfgoed), Veerle Mertens (schepen van Stadspatrimonium) en burgemeester Ann Panis het woord. Het geheel werd opgeluisterd met een muzikale omlijsting door het koor Koyemba en stukjes poëzie, voorgedragen door Marleen De Smet en Axelle Daem. Daarna volgde de onthulling van het inhuldigingsbord van de bibliotheek.

Wat nu de nieuwe bib geworden is begon in 1978 toen een decreet stipuleerde dat iedere gemeente een onafhankelijke bibliotheek moest hebben. De bibliotheek van Moerbeke werd tot de stedelijke bib omgedoopt omdat er in het centrum geen plaats was. Na verbouwingswerken in 1987 werd de bib ondergebracht in het leegstaand pand van het vroegere hospitaal in de Gasthuisstraat. De bibliotheek zou er 35 jaar blijven Nadien kwam site rond De Lelie, een alleenstaande locatie midden in het centrum, in het vizier

In 2010 kon de architect aan de slag, al moesten nog enkele lastige knopen worden doorgehakt In 2015 werd de feestzaal van De Lelie afgebroken en in 2017 werd de eerste steen gelegd van het Kenniscentrum, later omgedoopt tot het ontmoetingscentrum De Lelie.

Het ontmoetingscentrum omvat niet enkel de bibliotheek, maar ook het archief van de stad Geraardsbergen en enkele stadsdiensten. Op termijn zal ook het pand De Lelie gerestaureerd en ontwikkeld worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief