3de Feest van de Korte Keten, in Stadsboerderij Hunnegem - GERAARDSBERGEN

C21

3de Feest van de Korte Keten, in Stadsboerderij Hunnegem - GERAARDSBERGEN

Derde_feest_vd_korte_keten_18_05_2024
Affiche
 

Op zaterdag 18 mei e.k. gaat het 3de Feest van de Korte Keten door in de Stadsboerderij Hunnegem, met om 10u30 de inhuldiging van de SDG-wandeling in de boomgaard, door gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen, mevrouw Carina Van Cauter.

Voor de derde opeenvolgende keer organiseert TraGer vzw het jaarlijks Feest van de Korte Keten, op zaterdag 18 mei, van 10u tot 17u in de Stadsboerderij Hunnegem, aansluitend op de Week van de Korte Keten.

TraGer vzw startte de Stadsboerderij Hunnegem met het Eerste Feest van de Korte Keten op zaterdag 14/05/'22. Het concept om korte keten producten van lokale boeren en producenten aan te bieden bij bewoners en bezoekers van Geraardsbergen sloeg meteen aan. Sindsdien werd er wekelijks een korte keten markt georganiseerd, met voornamelijk seizoensgebonden groenten en fruit van lokale oogst, aangevuld met andere producten en levensmiddelen, recht van bij de boer/producent.
Vanaf november '23 werd de wekelijkse markt omgezet in een maandelijkse, met aansluitend een Matinée met voordracht ikv Ecologie.

De wekelijkse markt herneemt na het Korte Keten Feest.

 

Sociale en educatieve rol

Naast de Korte Keten Markt zorgt de Stadsboerderij Hunnegem ook voor een kleinschalige teeltproductie van groenten, fruit en bloemen ter plaatse. Dit sluit aan bij de sociale en educatieve rol van het project, nl betrekken van enerzijds buurtbewoners en sympathisanten en anderzijds van leerlingen uit de omliggende stadsscholen.

 

Het 3de Feest van de Korte Keten

Op zaterdag 18 mei e.k. wordt het Feest van de Korte Keten opnieuw een uitgebreide Korte Keten Markt, met een mooi aanbod van lokale korte keten producten en extra verkoop- en infostanden van lokale boeren, producenten en organisaties. Er zijn ook proevertjes en eetstands. Huismuzikant Pieter Dezutter zorgt met zijn Kwartet Flamboyant voor een leuke muzikale inbreng uit de wereld. Er is ook poppenkast van Poppentheater Roodsnor, een voordracht van Dr. Eric Boydens, een boekvoorstelling 'Het doet ertoe' van Jan Mertens en een voorstelling 'Heel de wereld' van Steven Vromman, de Low Impact Man uit Gent.

 

Inhuldiging SDG-wandeling door Gouverneur Van Cauter

Om 10u30 heeft de inhuldiging van de SDG-wandeling plaats, door gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen, mevrouw Carina Van Cauter.

In de SDG-wandeling belichten we vijf Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zoals ze door de VN zijn opgesteld, als concrete toepassing in onze werking van de Stadsboerderij Hunnegem.

Het inwandelen wordt begeleid met opera-zangstukken door Sieglinde Heymans.

 

Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief