Organisatoren stripfestival schenken 2215 euro ter ondersteuning van Elise die aan het CACNA 1B syndroom lijdt

C21

Organisatoren stripfestival schenken 2215 euro ter ondersteuning van Elise die aan het CACNA 1B syndroom lijdt

_dsc6913
Stripvrienden zamelen 2215 euro in voor de actie 'Een hart voor Elise'
 

De organisatoren van het Geraardsbergse stripfestival zamelen geld in voor de behandeling van een zeldzaam syndroom. Ook  de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis steunde deze actie.

Elise is 17 maanden oud maar kampt met een fout in haar erfelijk materiaal. De aandoening, het zogenaamde CACNA1B-syndroom, is zeer uitzonderlijk: wereldwijd zijn amper 6 andere gevallen gekend. De levensverwachting voor Elise en haar lotgenoten is helaas niet bijster groot. Een harde noot om te kraken voor de ouders en familie van de peuter.

Dit liet ook de organisatoren van het Geraardsbergse stripfestival niet onberoerd, waardoor zij  tijdens het stripfestival een actie opgezet hebben om geld in te zamelen om Elise te steunen.

Verschillende striptekenaars waaronder Maza, Ukropina, Cosimo Ferri, Nicolas Verhaege, Renaud, enz… schonken tijdens het de stripbeurs een originele tekening of plaat die dan geveild werden voor dit doel. Ook de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis schonk een beeldje waarop verschillende tekenaars een originele stripfiguur aanbrachten. Dit unieke beeldje werd naast de verschillende tekeningen ook per opbod verkocht. In totaal werd 2215 euro opgehaald en geschonken aan de ouders van Elise.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief