ICT-leerlingen van GO atheneum GERAARDSBERGEN ontwikkelen intelligente voederplank om met AI vogels te identificeren

C21

ICT-leerlingen van GO atheneum GERAARDSBERGEN ontwikkelen intelligente voederplank om met AI vogels te identificeren

20240322-gvu-papiermolenstraat-103-9500-geraardsbergen-13
Intelligente voederplank gemaakt door leerlingen GO atheneum Geraardsbergen
 

De technologische ontwikkeling gaat snel en het atheneum van Geraardsbergen speelt daarop in door volgend schooljaar drie nieuwe studierichtingen in te richten met een focus op technologie en digitalisering en dit in alle drie de finaliteiten. Deze studierichtingen komen boven op de sinds dit jaar opgestarte studierichting Informatica- & communicatiewetenschappen. Een prachtig praktijkvoorbeeld is de ‘Vision AI animal feeder’ die de laatstejaarsleerlingen uit de richtingen Industriële ICT en Houtbewerking samen hebben gemaakt voor het RTC Oost-Vlaanderen.

De intelligente voederplank

 

Leerkracht Informaticawetenschappen Bart Grijseels blikt tevreden terug op de creatie van dit bijzondere project: “Tijdens dit vakoverschrijdend project hebben de leerlingen uit 6II (6TSO) en 7SIG (7BSO) samen een intelligente voederplank gebouwd.”

Bart Grijseels: “De jonge programmeurs gebruiken artificiële intelligentie om vogels te identificeren op hun intelligente voederplank. Dit project werd gebouwd door de leerlingen van het zevende specialisatiejaar Interieurinrichting en werd voorzien van een camera die beweging detecteert. Deze camera stuurt een afbeelding van de vogel naar een online AI-platform, dat zal analyseren welke soort vogel het is. Naarmate het AI-systeem meer input krijgt, wordt het steeds intelligenter en wordt de informatie accurater. Onze school zet sterk in op de snelle technologische ontwikkelingen binnen de STEM-richtingen en bedankt uiteraard de ondersteuning van het RTC (Regionaal Technologisch Centrum) van Oost-Vlaanderen.”

Studierichtingen voor beroepen van de toekomst

 

Mevr. Janssens, directeur op het GO! atheneum Geraardsbergen: “Dit project is een schoolvoorbeeld van de mooie en relevante projecten die we in onze vier studierichtingen met een focus op technologie willen opstarten. In de derde graad van de doorstroomfinaliteit kunnen leerlingen kiezen voor de gloednieuwe studierichting ‘Informatica & communicatiewetenschappen’ of de studierichting ‘Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen’. In de derde graad van de dubbele finaliteit kunnen we volgend jaar ook starten met de kersverse studierichting ‘Applicatie- en databeheer’. Ten slotte willen we ook in de arbeidsmarktfinaliteit inspelen op de vraag van de werkgevers met de nieuwe studierichting ‘datacommunicatie en netwerkinstallaties’. Leerlingen die interesse hebben in deze nieuwe studierichtingen kunnen steeds de school contacteren voor meer informatie.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief