Geraardsbergse Reuzen opnieuw naar Maastricht

C21

Geraardsbergse Reuzen opnieuw naar Maastricht

_dsc7204
Reuzendragers klaar voor een weekendje Maastricht
 

De Geraardsbergse reuzen nemen ze deel aan de 11e Internationale Reuze in Maastricht. Dit unieke evenement, dat slechts om de 5 jaar doorgaat, brengt reuzen u binnen- en buitenland samen voor een kleurrijke parade door de historische straten van Maastricht.

“ We waren er in het verleden ook al eens te gast en ons laatste bezoek dateert van 2019.”

Mini-reuzen

De leerlingen van verschillende basisscholen in Maastricht hebben met veel enthousiasme hun eigen mini-reuzen gebouwd. Deze schattige creaties worden tentoongesteld in de binnenstad van Maastricht. Op zaterdag 1 juni om 14.00 uur trekken de kinderen, vergezeld door enkele "echte" (internationale) reuzen, door de straten van Maastricht. Een vakkundig jury zal bepalen welke school de mooiste mini-reus heeft gemaakt.

 Internationale Reuzenstoet

Op zondag is het tijd voor het hoogtepunt van het Reuzenfeest 2024. Stadsreus Reus Gigantius Mestreech heeft gasten uitgenodigd van over de hele wereld, waaronder de mooiste reuzen van België, die van Stad Geraardsbergen! Samen met andere reuzen, vendeliers en muziekkorpsen zullen ze een indrukwekkende stoet vormen die door het centrum van Maastricht trekt.

Mis dit fantastische spektakel niet! Startlocatie. Markt Maastricht Tijdstip. 14.00 uur Route Download hier de digitale brochure voor alle details. https://www.gigantius.nl/reuzenfeest-2024/


Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief