Zomerschool op GO atheneum GERAARDSBERGEN laat kinderen leren en zich amuseren als voorbereiding op nieuw schooljaar

C21

Zomerschool op GO atheneum GERAARDSBERGEN laat kinderen leren en zich amuseren als voorbereiding op nieuw schooljaar

240109-kageraardsbergen-lr-063__2_
Sfeerbeeld atheneum Geraardsbergen
 

Van maandag 19 tot en met vrijdag 30 augustus 2024 organiseert het GO! atheneum Geraardsbergen opnieuw een boeiende zomerschool op zijn open en groene campus aan de Papiermolenstraat. De zomerschool is er voor kinderen uit het zesde leerjaar van de basisschool en leerlingen uit het eerste en tweede jaar van het secundair onderwijs. 


In de voormiddag staan de vakken Nederlands en wiskunde centraal om sterker te starten in het nieuwe schooljaar en het zomerverlies weg te werken. In de namiddag zijn er amusante workshops rond spel en sport, programmeren, debat en tekenen. 

 

Een boeiende en leerrijke voorbereiding op het nieuwe schooljaar zal het zomerverlies beperken en moet ervoor zorgen dat de leerwinst van het voorbije schooljaar niet verloren gaat. Uit schoolintern data-onderzoek blijkt dat dit vooral voor de vakken Nederlands en wiskunde het geval is, waardoor we daarop besloten te focussen. Onze warme zomerschool opzetten doen we aan de hand van de expertise die we online vonden via de toolkit van het onafhankelijk kenniscentrum Leerpunt. Enkele leidende principes:ervaren leraren ondersteunen gedurende 10 dagen de leerlingen, een rijk programma met afwisseling tussen leren en spelen, een grondige beginsituatieanalyse bij de deelnemers, lezen als opstartritueel van de dag, …


‘s Namiddags is er tijd voor ontspanning, sport en interessante workshops die ongetwijfeld leiden tot mooie, nieuwe vriendschappen. Het GO! atheneum Geraardsbergen gelooft dat de zomerschool ook een belangrijke rol kan spelen in het optimaliseren van het mentaal en socio-emotioneel welzijn van jongeren.

 

Mevr. Isabelle Janssens, directeur van het GO! atheneum Geraardsbergen: “Het belang van een zomerschool ligt vooral in het boeken van leerwinst en het opfrissen van belangrijke leerinhouden met het oog op een vlotte start in september. Onderzoek toont ook aan dat samen leren én leven in de vakantie een positief effect heeft als opstap naar het nieuwe schooljaar, niet in het minst ook op het welbevinden van leerlingen. Het gaat niet alleen om hun kennis van bijvoorbeeld taal en wiskunde, maar ook om sociale vaardigheden en vertrouwdheid met de schoolse gebruiken en routines. We kiezen dit jaar opnieuw voor een dagelijkse start met een leesmoment en nadien een focus op de basisvakken Nederlands en wiskunde, omdat we daar vaak ‘zomerverlies’ vaststellen.”

 

“Het aanbod is gratis en we richten ons op leerlingen die naar de eerste graad secundair onderwijs gaan en zij die al in de eerste graad zitten. Gedurende tien dagen focussen we in de voormiddag op educatie, lezen en leren en in de namiddag is er tijd voor sport en ontspanning o.a. smartphonefotografie, debat en skaten. Een ideale voorbereiding op het nieuwe schooljaar. We laten ons ondersteunen door onze externe partners departement onderwijs, GO! scholengroep 20, de stad Geraardsbergen vanuit flankerend onderwijsbeleid en vanuit het Huis van het Kind via Habbekrats; maar ook is er een warme samenwerking met Fablab, Debateville, Kip van Troje, de plaatselijke bibliotheek”, gaat mevr. Janssens enthousiast verder.

 

“Leerlingen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich inschrijven via de QR-code die je op onze flyer terugvindt of via de website van onze school. De school levert een gevarieerd en doelgericht aanbod aan dat ervoor zal zorgen dat leerlingen op 1 september klaar zijn voor de uitdagingen van het nieuwe schooljaar. Dit is een open zomerschool. Iedereen welkom!” besluit mevr. Janssens. Inschrijvingslink: https://forms.gle/LZLS46atkDXnkkJW8

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief