DILBEEK - Werken fase 2 Collector Neerpedebeek starten in 2009

C21

DILBEEK - Werken fase 2 Collector Neerpedebeek starten in 2009

Infovergadering_collector_fase_2_neerpedebeek
 

Op een informatievergadering hebben vertegenwoordigers van Aquafin, schepen van Openbare Werken Walter Zelderloo, ingenieur Raymond De Brabanter van de gemeentelijke dienst van Openbare Werken en het studiebureau Van de Sype de tweede fase van de werken voor de aanleg van de collector Neerpedebeek toegelicht. De werken voor deze fase starten pas in de tweede helft van 2009. De werken voor fase 1 collector Neerpedebeek (kant Koeivijverstraat) starten deze maand.

In die tweede fase wordt in een deel van de Rosweg en Ijsbergstraat, in de Lostraat, in de Isabellastraat, Roomstraat, Rollestraat, Lossebaan en Kleinveldweg een collector (een verzamelriool) worden aangelegd. Deze collector zal afwaarts via de collector van de fase 1 Neerpedebeek, de bestaande riolering en de collector Vlezenbeek fase 1 aansluiten op de zuiveringsinstallatie in Sint-Pieters-Leeuw.
 
Tegelijkertijd met de werken van Aquafin zullen de gemeente en TMVW ook riolerings- en wegenwerken uitvoeren in de Herdebeekstraat, Isabellastraat, Akkerstraat en Lostraat.
 
De fase twee collector Neerpedebeek wordt nog volop voorbereid. Het voorontwerp werd aan de inwoners voorgesteld, die verschillende aanpassingen suggereerden. In juni dit jaar volgt dan de bouwaanvraag met aansluitend het openbaar onderzoek. De werken voor de tweede fase beginnen halfweg 2009 en eindigen in 2010.
Na de aanbesteding krijgen de inwoners een tweede informatiebrief met de bekendmaking van de aannemer en de juiste startdatum. Nadien volgt een tweede informatievergadering met meer uitleg over de fasering, de precieze timing, detailplannen, de concrete maatregelen om de hinder te beperken en de aanspreekpunten tijdens de werken.
 
Een Europese richtlijn verplicht de bewoners aan te sluiten op het gescheiden rioleringsstelsel.
 
 
Wat omvatten de huidige plannen van Aquafin en gemeente ?
 
         Langs het volledige tracé komt een volledig gescheiden rioleringsstelsel om te vermijden dat nog zuiver regenwater naar het waterzuiveringstation wordt afgevoerd.
         De Rosweg blijft in kassei tot aan de molen
         Het huidige plan dat voorgelegd wordt is er één met aanliggende fietspaden, langs beide kanten, van aan de Keperenberg tot aan de Doylijkstraat/Ijsbergstraat.
         De aanliggende fietspaden (geen afgescheiden fietspaden omdat de straatbreedte het niet toelaat) zijn 1,75 m en verhoogd ten opzichte van de rijweg (zelf +/- 5,6 m).
         In het centrum (Pedehof <-> Kleinveldweg) wordt het fietspad op de rijbaan afgeleid omwille van de beperkte ruimte (dus geen gemengd voetpad/fietspad).
         De kruispunten Herdebeekstraat-Rollestraat en Rollestraat-Kleinveldweg zullen met betonstraatstenen gelegd worden. Dit zijn ook de twee kruispunten waar de afleiding van het fietspad naar de rijweg gebeurt. De overige kruispunten zullen geaccentueerd worden met een andere kleur van bestrating. Het wegdek wordt er ook niet opgetrokken.
         Aan de Keperenberg wordt het eilandje versmald. Een rotonde is niet mogelijk, te klein om bussen door te laten.
         Het afleiden van de fietsers komende van de Rollestraat richting Keperenberg zal allicht ter hoogte van pizzeria Flya gebeuren.
         Tussen de as Poverstraat-Herdebeekstraat wordt er gewerkt met een poortvorming. De asverschuiving (‘chicane’) is niet weerhouden omdat de lijnbussen minstens 45 m tussen de asverschuiving nodig hebben.
         Ter hoogte van de Herdebeekstraat (Rollestraat nrs 88 e.v. richting Roomstraat) wordt een parkeerruimte gecreëerd.
         Aan de kruising van de Roomstraat met de Doylijkstraat/Ijsbergstraat wordt het wegdek versmald, met aan de rechterkant een parkeerstrook voor de bus.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief