DILBEEK - Goud voor transporteur uit Bijgaarden

C21

DILBEEK - Goud voor transporteur uit Bijgaarden

Goud_roelandts
 

Nicolas Roelandts en zijn echtgenote Augusta De Schepper verplaatsten zich voor de viering van hun gouden bruiloft op het gemeentehuis van Dilbeek met paard en koets. Het paar huwde op 2 juni 1958 in Sint-Agatha-Berchem, de gemeente waarvan Augusta afkomstig. De navelstreng met Sint-Agatha-Berchem werd nooit doorgeknipt want hoewel het paar zich vestigde in de Petrus Bayensstraat in Groot-Bijgaarden bleef Nicolas als geboren Bijgaardenaar trombone spelen bij de Werkmansvrienden in Sint-Agatha-Berchem. Hij speelde nog op het gemeentehuis in Dilbeek ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van burgemeester Stefaan Platteau.

 Het echtpaar Roelandts stampte een welvarend transportbedrijf uit de grond, dat hun zoon en schoonzoon verder zetten. Het echtpaar werkte zijn hele carrière samen. ,,Mijn vrouw was een supersecretaresse, zeer strikt en correct. Wij vormden het ideaal team’’, vertelde Nicolas Roelandts.
 Het echtpaar kreeg vier kinderen: twee dochters en twee zonen, die op hun beurt al voor zeven kleinkinderen zorgden. Nicolas Roelandts werd geboren op 28 september 1934 in Groot-Bijgaarden, De Schepper Augusta werd geboren in Sint-Agatha-Berchem op 13 oktober 1939.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief