Opening nieuwe leeshoek bibliotheek DILBEEK

C21

Opening nieuwe leeshoek bibliotheek DILBEEK

20230126_111824
 

Op zaterdag 28 januari wordt de nieuwe leeshoek van de bibliotheek feestelijk geopend! De leeshoek focust niet alleen op comfortabele lees- en werkplekken voor bezoekers, maar biedt ook plek voor de uitgebreide tijdschriften- en krantencollectie. Bovendien is er ook plaats voor het archief en de publiekswerking van vzw Familiekunde. 

Na Corona

Omwille van de corona-maatregelen werd in 2020 de leeshoek van de bibliotheek tijdelijk afgesloten. In de zoektocht op dat moment naar een nieuwe huisvesting van vzw Familiekunde bleek de leeshoek een snelle korte termijnoplossing. 

Intussen was een heropstart van kwaliteitsvolle leesplekken in de bib gewenst én werd eveneens naar een vaste plek op maat van de publiekswerking van vzw Familiekunde gezocht. In de gloednieuwe leeshoek vinden nu zowel de bezoekers van de bib als de medewerkers van vzw Familiekunde een plekje!

Comfortabele lees-en werkplekken

“In de nieuwe leeshoek wordt aandacht besteed aan goed verlichte en comfortabele lees- en werkplekken voor alle bezoekers,” vertelt Harry De Win, schepen van Vrije tijd, “met de nodige oplaadpunten en een prachtig zicht op de Wolfsputten. Jouw favoriete tijdschrift of krant vind je er terug in de nieuwe kleurrijke rekken. Ook de collectie fictie en non-fictie die gedurende de werken tijdelijk verhuisden binnen de bib, staan intussen terug op een vaste plek.”

Plek voor vzw Familiekunde

De Win licht toe: “De werking van vzw Familiekunde werd geïntegreerd in het ontwerp via een gebruiksvriendelijk rolarchief en door ruimte te voorzien voor de publiekswerking van de vzw. Op die manier kan het structurele archiefwerk blijven doorgaan en kunnen bezoekers ontvangen worden op vaste consultatiemomenten in de leeshoek. Dankzij deze ingrepen wil de bibliotheek zijn rol als laagdrempelige ontmoetingsplaats voor elke Dilbekenaar verder uitdragen.” 

Feestelijke opening

Op zaterdag 28 januari wordt de leeshoek feestelijk geopend om 9.30 uur. Kom zeker langs om een kijkje te nemen! De bib biedt elke bezoeker die dag een lekker drankje en (boeken)koekje aan. 

Daarnaast kan je ook doorlopend tussen 9.30 uur en 13 uur deelnemen aan een creatieve DIY workshop om zelf jouw persoonlijke boekenwijzer te knutselen, een beestige zoektocht, een gekke foto nemen in de photobooth en jouw ogen uitkijken bij een 3D-printer demonstratie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief